Siyaset

Sinan Ateş davasında savcılık mütaalasını verdi: 3 beraat

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili davanın 19 Temmuz’da görülen duruşmasında mahkeme ara kararını verdi, tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedilirken dava 30 Eylül 2024’e ertelendi.

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili davanın 19 Temmuz’da görülen duruşmasında savcılık esas hakkındaki mütaalasını verdi, tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedilirken dava 30 Eylül 2024’e ertelendi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 22 sanıklı davada savcılık esas hakkında mütaalasını açıkladı. Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için 30 Eylül tarihine ertelendi.

Sinan Ateş davası: Savcılık 3 beraat istedi

Savcılık tetikçi olarak suçlanan Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt için Ateş’i tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Selman Bozkurt için kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13 ile 20’şer yıla kadar hapis cezası istedi. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında ise suça azmettiren olarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası talep etti.

Savcılık tutuklu sanık Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş hakkındaki “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmesi” suçlamasının kaldırılmasını talep etti. Ayrıca geçtiğimiz duruşmada serbest bırakılan sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar’ın da beraatini istedi.

Sanıklar Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç’ın iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail olarak kabul edilmesi yönünde görüş bildiren savcı, bu kişilerin tasarlayarak kasten öldürmeye yardım suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istedi.

Dosyaları ayrılmıştı

Savcı, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım”, Aykal hakkında ayrıca “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasını istedi. Savcı, buna gerekçe olarak, mahkemenin bir önceki ara kararında, sanıkların cep telefonlarının incelenebilmesi için ABD’ye yazı yazılarak, telefon şifrelerinin istenmesini gösterdi.

Haklarında işlem yapılan 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile eski MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz dahil 17 kişi hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülüyor.

YetkinReport

Recent Posts

Türk-Amerikan aktivist Batı Şeria’da öldürüldü: Ankara’dan “cinayet” tepkisi

Türkiye, İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail güçleri tarafından vurulduğu iddia edilen Türk-ABD çifte vatandaşı Ayşenur…

6 saat ago

CHP kurultayda kapsamlı tüzük değişikliğini onayladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) siyasette normalleşme ve parti içi husumet tartışmaları ile gözlerin çevrildiği 20.…

10 saat ago

Kurt Sürüsü: İsrail’in Filistinlileri tek tek fişleme programı

El Cezire kanalının geçen yıl yayınladığı bir Tariq Nafi haberi ile İsrail’in Filistin’i kontrol altında…

11 saat ago

Hükümetin emekçiyle emekliye yeten gücü yandaş sermayeye yetecek mi?

Yeni Orta Vadeli Programın 5 Eylül’de ilanı hem ekonomik krizden çıkış çabaları hem de Cumhurbaşkanı…

1 gün ago

Özel, Kılıçdaroğlu’yla aynı hatada: Erdoğan yeniden aday olamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kasım 2025’te ya da 2026'nın baharında seçimleri…

1 gün ago

Erdoğan-Sisi: Eski düşmanlar dost olacak mı?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Türkiye'ye yaptığı ilk ziyarette 4 Eylül'de Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

1 gün ago