Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Paris 2024 Olimpiyatları’na ilgi arttı: Türkiye’de Voleybol zirvede

Yazar: YetkinReport / 28 Temmuz 2024, Pazar / Oda: Siyaset

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın heyecanı dünya genelinde artarak devam ediyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen araştırma Türkiye’de Olimpiyatlara olan ilginin yüzde 56 olduğunu gösteriyor. Halkın en çok ilgilendiği spor ise voleybol.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın heyecanı dünya genelinde artarak devam ediyor. Ipsos tarafından gerçekleştirilen ve 33 ülkede 24 binden fazla kişiyle yapılan araştırma, Olimpiyatlara olan ilginin pandemi gölgesinde geçen Tokyo 2020’ye göre önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Voleybol ilk sırada

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de Olimpiyatlara olan ilgi yüzde 56 seviyesinde, bu oran Tokyo 2020’ye olan ilgiyle aynı. Ancak, Türk halkının büyük bir kısmı yüzde 78, Paris Olimpiyatları’nın dünya genelinde birleştirici bir etkisi olacağına inanıyor. Türkiye’deki bu oran, dünya ortalamasının yüzde 75 üzerinde yer alıyor.

Türkiye’deki spor severler, Paris 2024’te en çok voleybola ilgi gösteriyor. Türkiye Kadın Voleybol Takımı’nın uluslararası başarısı, bu ilgiyi pekiştirmiş durumda. Voleybolun yanı sıra futbol ve basketbol da en çok takip edilen spor dalları arasında yer alıyor.

Birleştirici Güç: Olimpiyatlar

Olimpiyatların birleştirici gücü, Türkiye’de de geniş kabul görüyor. Araştırmaya katılan her on kişiden sekizi, Olimpiyatların ülkemizi bir araya getireceğine inanıyor. Ayrıca, Türk halkının yüzde 82’si, Olimpiyatlara katılan sporcular sayesinde ülkeleriyle gurur duyduklarını belirtiyor. Bu oran, dünya ortalamasının, yüzde 80, üzerinde.

Olimpiyat Oyunları’nın genç nesillere spor yapmaları için ilham verdiği görüşü de oldukça yaygın. Araştırmaya katılan Türklerin yüzde 82’si, Olimpiyatların gelecek nesillere spor yapma konusunda ilham verdiğini ifade ediyor. Bu oran, dünya genelindeki yüzde 80’lik ortalamanın üzerinde yer alıyor.

Türkiye, Paris Olimpiyatları’na 18 branşta 102 sporcu ile katılarak madalya mücadelesi verecek.Dünya genelinde her 10 kişiden 8’i, Olimpiyatlara katılan takımları sayesinde ülkeleri ile gurur duyduklarını belirtiyor. Türkiye’de, gurur duyduğunu belirtenlerin oranı, ülkeler ortalamasının üzerinde.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: araştırma, ipsos, olimpiyat oyunları, olimpiyatlar, Paris 2024

OKUMAYA DEVAM EDİN

Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı, kadınlar tepkili
Ara Seçim Zor, Seçim 18 Ay Sonra
MSB’den ABD’ye yanıt: “Türkiye’nin SDG ile görüşmesi söz konusu değil”
  • Bu kez Eyüpsultan. Özel’den Erdoğan’a: böyle mi alacaksın İstanbul’u?2 Ekim 2026
  • Muhalif belediyeler birer birer: Mersin’de de Vahap Seçer de gözaltında1 Ekim 2026
  • Meclis yüklü gündemle açılırken AK Partinin başı borsa kriziyle dertte1 Ekim 2026
  • İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıktı30 Eylül 2026
  • T24’e kapatma kararı: medya dünyasında şok30 Eylül 2026
  • Karadeniz doğal gazı, Osman Gazi üretim gemisi ve Filyos’un geleceği30 Eylül 2026
  • Erdoğan borsa krizinden “temizlenerek” çıkma sözü verdi29 Eylül 2026
  • İktidarda borsa krizi sıkıntısı. Özel’den, Erdoğan’a: Yakalandınız29 Eylül 2026
  • İran ile ABD’nin Hürmüz pazarlığı ve Fidan’ın BAE ziyareti ne anlatıyor?29 Eylül 2026
  • Kurtulmuş: (Borsa krizi) yolsuzluklar dışında ekonomik güvenlik meselesi28 Eylül 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP