Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bildirilen okula düzenlediği saldırıyı kınadı. İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. (Foto: AA)
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bildirilen okula düzenlediği saldırıyı kınadı.
İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
10 Ağustos’ta yazılı bir açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, “İsrail Gazze şehrinin Derec Mahallesi’ndeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir,” dedi.
Bakanlık açıklamasında, “bu saldırı, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha göstermiştir. İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler bu suçlara ortak olmaktadır,” ifadeleri yer aldı.
İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na 10 Ağustos’ta saldırı düzenledi.
Binlerce kişinin sığındığı okula yapılan saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 3 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 40 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 140 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 790’a çıktığı kaydedildi.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos’ta Türkiye’yi ziyaret edecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü de Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na hitap edecek.
Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahillik bildirimini sundu.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyasını sunmasına ilişkin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uluslararası toplumu İsrail üzerine baskı kurmaya çağırdı.
Fidan, “İşlediği suçların cezasız kalmasından cesaret alan İsrail, her geçen gün daha fazla masum Filistinliyi öldürüyor. (Gazze’deki) Soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı; İsrail ve destekçileri üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır. Türkiye, bu yolda elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir.” dedi.
Başlığın daha uzun şekli şu: Stratejik tercih ve Brüksel’e yazılan mektuplar neden etkili olamıyor? Avrupa…
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 31 Ocak’ta Financial Times gazetesinde tam sayfa bir ilan yayınladı.…
CHP’nin 31 Ocak’ta İstanbul’da topladığı “Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı” partinin hem Terörsüz Türkiye süreci…
Sanayi Devrimi’nden bu yana insanlık, jeolojik zaman boyunca yavaş yavaş birikmiş enerjiyi benzeri görülmemiş bir…
Suriye hükümeti 30 Ocak öğle saatlerinde SDG ile yeniden anlaştığını duyurdu. Ankara memnun. Ama …
Türkiye, İran ile ABD arasındaki artan gerilimde aktif diplomatik rol üstlenmeye hazır olduğunu açıkladı. Türk…