Siyaset

Dışişleri Bakanlığı: “İsrail Gazze’de okula saldırarak insanlık suçu işledi”

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bildirilen okula düzenlediği saldırıyı kınadı. İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. (Foto: AA)

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bildirilen okula düzenlediği saldırıyı kınadı.

İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

10 Ağustos’ta yazılı bir açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, “İsrail Gazze şehrinin Derec Mahallesi’ndeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir,” dedi.

Bakanlık açıklamasında, “bu saldırı, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha göstermiştir. İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler bu suçlara ortak olmaktadır,” ifadeleri yer aldı.

İsrail’den okula saldırı

İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na 10 Ağustos’ta saldırı düzenledi.

Binlerce kişinin sığındığı okula yapılan saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadaİsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 3 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 40 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 140 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 790’a çıktığı kaydedildi.

Abbas Türkiye’ye geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos’ta Türkiye’yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü de Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na hitap edecek.

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahillik bildirimini sundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyasını sunmasına ilişkin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uluslararası toplumu İsrail üzerine baskı kurmaya çağırdı.

Fidan, “İşlediği suçların cezasız kalmasından cesaret alan İsrail, her geçen gün daha fazla masum Filistinliyi öldürüyor. (Gazze’deki) Soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı; İsrail ve destekçileri üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır. Türkiye, bu yolda elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir.” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

İsrail Hizbullah’a telsizler üzerinden de saldırdı, 20 ölü 450 yaralı

İsrail 17 Eylül’de Hizbullah’ın örgütsel haberleşmede kullandığı çağrı cihazları patlatarak saldırısı ardından 18 Eylül’de de…

2 saat ago

Erdoğan: enflasyon biraz daha zaman alacak. Yeni gerekçe: İsrail

“Enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor.” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu cümleyi dün,…

3 saat ago

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

1 gün ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

1 gün ago

İsrail çağrı cihazlarıyla 3000 Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

2 gün ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

2 gün ago