Siyaset

Erdoğan CHP’ye yüklendi: “Halkın parasını Paris’te har vurup harman savurdular”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinin 2024 Olimpiyatlarında Türkiye takımına destek olmak amacıyla Paris’e gitmesini eleştirdi, “Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinin 2024 Olimpiyatlarında Türkiye takımına destek olmak amacıyla Paris’e gitmesini eleştirdi, “Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok” dedi.

10 Ağustos’ta Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış töreninde konuşan Erdoğan, muhalefet partisini Paris ziyareti üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

CHP’li belediyelerin SGK borçlarının tahsili ile ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, “ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa, eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris’te har vurup harman savuran müsriflerdir,” dedi.

Erdoğan, “SGK’ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok,” dedi.

CHP heyeti Paris’te

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da bulunduğu CHP heyeti olimpiyatları yerinde takip ederek Türkiye takımına destek olmak ve 2036 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da yapılması için İstanbul’u tanıtmak amacıyla 4 gün boyunca Fransa’nın başkenti Paris’teydi. 

Türk Kadın Milli Voleybol Takımı başta olmak üzere müsabakaları izleyen heyet, ziyaretin bütçesi üzerinden eleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliği ile olimpiyatların devam ettiği Paris’te ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açıldı.

Eleştirilere yanıt veren Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, “Paris’teki İstanbul Evi ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir” dedi. Ongun,  İstanbul Evi’nin haftalık kirasının 249 bin Euro olduğunu, tüm masrafların sponsorlar tarafından şartsız bağış ile karşılandığını söyledi.

Ongun, “İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır,” dedi.

İmamoğlu savundu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da tartışmalara yanıt verdi.

İmamoğlu, “Biz orada hem İstanbul’u tanıtmak, anlatmak için bulunurken burada dakika dakika ne yaptığımıza ilişkin iftiralarla karşı karşıya kaldık” dedi.

İBB Başkanı şöyle konuştu: “4 gün Paris’teydik.. Olimpiyat oyunlarını izledik. Biz orada İstanbul’u tanıtmak, anlatmak için bulunurken burada dakika dakika ne yaptığımıza ilişkin iftiralarla karşı karşıya kaldık. Bu lafların geçerliliği yok. Biz orada da ne yaptığımızı biliyoruz burada da ne yaptığımızı biliyoruz. Bu kirli dili kullananlara milletimiz gerekli dersi verip bulundukları yerden yollayanlara kadar doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok.”

YetkinReport

Recent Posts

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

16 saat ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

18 saat ago

İsrail çağrı cihazlarıyla 3000 Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

1 gün ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

2 gün ago

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

3 gün ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

3 gün ago