Ekonomi

“Ankara dünyanın farkında değil”: TOGG, BYD ve Çin’le riskli işbirliği

TEPAV Başkanı Güven Sak, Çin’le ticaretin risklerden arındırılması gerektiğini, aksi halde Türkiye’nin ihracat kapasitesine zarar vereceğini söyleyerek Çin markası BYD’nin Türkiye’deki yatırımının, önlem alınmazsa TOGG’un iç ve dış pazardaki satışına verebileceği zararı örnek gösterdi.

İktisatçı Güven Sak, Çin otomotiv devi BYD’nin Türkiye’de yatırım kararıyla gündeme gelen kapsamlı işbirliğinin risklerden arındırılması gerektiği aksi halde Türkiye’nin ihracat gelişimine zarar vereceğini söyledi. TOBB bünyesindeki Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Başkanı Sak, TEPAV sitesinde yer alan yazısında “Kritik bir kavşaktayız ama Ankara dünyanın farkında değil, lay lay lom” yorumuyla şu noktalara dikkat çekti
• “Türkiye ekonomisi, Gümrük Birliği düzenlemesi ve özel sektör dinamizmi ile çeşitlendi. Rekabetçi olarak üretilebilen ürün çeşitliliği süratle arttı. Rekabetçi olarak erişilebilen pazar satışında Türkiye dünya birincisi oldu. Şimdi, bu ürün ve pazar çeşitliliğini teknoloji üretimi ile birleştirme zamanı.
• “Yeni teknolojiler Türkiye için büyük bir fırsat. Ve ülke sıçramaya hazır. (…) Dünyanın ana tedarikçileri bundan otuz yıl önce hep batıdandı. Şimdi ise Çin, Hindistan ve Türkiye’dir. Türkiye’nin bu fırsatı doğru kullanması gereken kritik bir kavşaktayız ama idaremiz hadisenin farkında değil. Ankara dünyanın farkında değil, lay lay lom.”

Tayland örneği ve TOGG

• “Meseleye bir de TOGG açısından bakmakta fayda var. Sonuçta Türkiye bir süredir kendi EV’sini üretiyor. Üstelik bunu Avrupa piyasasına satmaya başlamayı da planlıyordu. Şimdi, üretim başlayana kadar Türkiye pazarına gümrük vergisiz 100 bin EV girecek.
• “Bunun ihracatla ilgili sonuçları da olabilir. Yarın Türkiye’de çok sayıda Çinli EV üretilirse, AB’nin mesela “dampingli Çin bataryası” kullanan araçlara kısıtlama getirmesi gibi kısmi önlemler alması Türkiye’nin kendi ürettiği EV’ler için de engel çıkartabilir.”
BYD’nin Tayland yatırımlarının Tayland’ın ihracat kapasitesini olumsuz etkilediği örneğini veren Sak, Çin ticaretini “risksizleştirmek” çerçevesinde atılacak adımların batarya üretimini de içermesi gerektiğini öne sürdü.
Sak’a göre Türkiye teknolojik bakımdan yonga ve batarya üretimine, ekonomi-politik bakımdan da AB ile Gümrük Birliği modernizasyonuna öncelik vermeli.
Sak’ın “BYD, Tayland’ı sarstı, sırada Türkiye var” başlıklı yazısının tamamını bu bağlantıdan okuyabilirsiniz.

 

YetkinReport

Recent Posts

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

2 saat ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

5 saat ago

İsrail’de öldürülen aktivist Eygi’nin cenazesinde siyaset

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim…

24 saat ago

Trump ya da Harris kazansa Türkiye için değişen ne olur?

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerini Donald Trump ya da Kamala Harris kazansa Türkiye için neyin…

1 gün ago

Dış politikada sıkıntılı günler: ABD-Kıbrıs, Rusya-Kırım ve Hamas

Dış politikada sıkıntılı günler saptamasına iki soruya yanıt arayarak başlıyoruz: ABD 9 Eylül’de Kıbrıs Rum…

2 gün ago

Narin Güran soruşturması: Çözdükçe dolanıyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8…

2 gün ago