Siyaset

Bahçeli’den tehdit ve hakaret ardından özür: “siyaseten söylememiz gerekiyor”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş Davasında gazetecileri açık hedef alması ve CHP’yi sert sözlerle eleştirmesinin ardından DEM Parti grubuyla selamlaşması ve CHP lideri Özgür Özel’e özür mesajı damga vurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş Davasında gazetecileri açık hedef alması ve CHP’yi sert sözlerle eleştirmesinin ardından DEM Parti grubuyla selamlaşması ve CHP lideri Özgür Özel’e özür mesajı damga vurdu.

1 Ekim’de MHP Meclis Grup toplantısı sırasında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili davayı konu edinen MHP lideri, Halk TV gazetecilerini ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef almış, “CHP Genel Başkanı’nın mahkeme kapılarında bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi batık gemileri gibi sallanması tek kelimeyle yüzsüzlüktür,” demişti. 

Bahçeli Özel için “Özgür Özel sana diyorum, iddiaların aynen şahsın gibi çürüktür, bastığın yaş tahta, bindiğin patlak lastikli dolmuş, tutsağı olduğun tezvirat cambazlığı seni hiçbir yere götürmeyecektir,” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, gazetecilerle ilgili “buradan sesleniyorum; Halk Tv ve CHP ayağınızı denk alın. Dört soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisi’ni sorgulayamazsınız, sorgulatmayız,” ifadelerini kullanmıştı. 

Resepsiyonda özür

Aynı gün TBMM’de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonuna katılan MHP lideri Bahçeli, CHP lideri ile Özgür Özel ile selamlaşarak Özel’in elini sıktı.

Bahçeli, Özel’e “üzülme bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor, siyasetin gereği olarak,” dedi.

Özel, Bahçeli’ye “Celal (Adan) Bey gibi dostlarımız duygularımızı biliyor. Önemli olan doğru bildiğini söylerken saygıda sevgide eksiklik göstermemek. Hürmetler ederim” cevabını verdi.

Özel, Bahçeli’yle sohbetine ilişkin gazetecilerin “Bir kırgınlık var mı?” sorusu üzerine, şu cevabı verdi:

Özel, “Geçmişte DEM Partililerin hatırını soruyoruz diye bizi eleştirenler oluyordu. Ben ‘Bu milletten, bu halktan oy alan her parti kıymetlidir’ diyordum. O yüzden Devlet Bey’in bugünkü ifadeleri ağırdı, ben de gerekli cevabı verdim. Kendisi ‘Birbirimizi kırmıyoruz umarım, siyasetin gereği böyle ifadeler oluyor’ dedi. Ben de ‘Celal Bey de bilir, hepimiz doğru bildiğimizi söyleriz ama nezaketten taviz vermeyiz’ dedim. Sonrasında karşılıklı selam, saygı, ayrıldık. Doğrusu budur, bir adım geri atmam ama nezaketi de elden bırakmayız.”

Bahçeli’den DEM Parti açıklaması: Barışı sağlamak lazım

Meclis açılışı sırasında Genel Kurul’da geçmiş yıllardan farklı olarak DEM Parti grubundaki milletvekilleriyle tokalaşan Bahçeli, tutum değişikliği ile ilgili sorulan soruya “barış” mesajıyla cevap verdi.

Bahçeli, “Yeni bir döneme giriyoruz, dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” dedi.

Açılış oturumu sırasında DEM Parti Eş Başkanlarının yanına gelen Bahçeli, aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın da olduğu milletvekilleriyle tokalaştı.

Meclis açılış oturumunda tartışılan bir başka hareket ise CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkması oldu. CHP grubu önceki yıllarda Erdoğan geldiğinde ayağa kalkmayarak protesto eylemi gerçekleştiriyordu.

CHP’nin bu hareketi CHP’nin eski Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirisine sebep oldu. Kılıçdaroğlu’nun “biz yalnızca halk için ayağa kalkarız” sözleriyle ifade ettiği eleştiriye yanıt veren Özel, “Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz,” dedi.

Özel, “Bu açıklamanın cevap verilecek bir kısmı var, onun yeri bu yüce çatı değil. Parti içi bir meseleye burada cevap vermem. Ama cevap verilecek bir kısmı var. Onu bir gün vadeli alabilirsiniz,” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan’ın “İsrail’in hedefi Türkiye” çıkışı ve İran’ın füze saldırısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim Meclis açılışında İsrail’in gözünü Anadolu’ya diktiğini söylemesinden yaklaşık bir saat…

7 saat ago

Erdoğan 360’ı bulamazken Kurtulmuş, Anayasa için 400 hedefi koydu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 1 Ekim’deki yasama yılı açılışı öncesi 30 Eylül’deki basın toplantısında yeni…

1 gün ago

İsrail, önce Hizbullah’ı vurdu, sonra Lübnan’a girdi, kolay çıkmayacak

Endişe edilen oldu, İsrail ordusu büütün uayrılara rağmen 1 Ekim sabahı Lübnan'a kara karekâtına başladı.…

1 gün ago

“NY rüşvet davasında tek zanlı Adams ama SBK’ya dikkat”

New York Büyükşehir Belediye Başkanı Eric Adams’ın Türkevi’nin kullanım izni dahil Türk Başkonsolosluğu ve Türk…

2 gün ago

Lübnan’a bir İsrail kara operasyonunun etkileri

Hasan Nasrullah’ın ve 17 diğer üst düzey Hizbullah yöneticisinin öldürülmesi ardından İsrail’in, Lübnan’daki örütün askeri…

2 gün ago

Rusya S-400 satamazsınız diyor, jetlerimiz Amerikan motoru bekliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin S-400'leri başka ülkeye satarak ya da aktararak ABD’nin F-35…

2 gün ago