Siyaset

Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye zorla getirme kararından geri adım

Bir İstanbul Mahkemesi, Erdoğan’ın avukatına hakaret ettiği iddiasıyla Kılıçdaroğlu’nu duruşmaya zorla getirme kararı aldı.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada verilen “zorla getirilme” kararını geri çekti.

CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi Kılıçdaroğlu ile ilgili aldığı “zorla getirilme” kararını kaldırdığını duyurdu.

Çelik, şunları kaydetti:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hukuksuz “Zorla Getirme Kararı” kaldırıldı! İstanbul 48 Asliye Ceza Mahkemesi, infial yaratan kararından geri adım attı! İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı.. Kamuoyunun bilgisine…”

Zorla getirme kararı

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi önceki Kılıçdaroğlu’nu duruşmaya “zorla getirme” kararı almış, karar tartışma yaratmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatlarının itirazına rağmen alınan karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın açtığı hakaret davası kapsamında verilmişti.

Kılıçdaroğlu “X” hesabından yayınladığı video mesajında “Saray’ın” amacının CHP ve CHP’lileri susturmak olduğunu öne sürerek “Hodri meydan” dedi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a “Bu davanın açılması bile abes” diyen Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise şunları söyledi: “Genel Başkanımızın sözlerinde asla hakaret suçu yoktu. Savcıya verilen talimatla bu dava açıldı. Şimdi de hâkime verilen talimatla zorla getirme kararı çıkarıldı. Bu kararla hakim suç işledi. Suç duyurusunda bulunacağız.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kararın “hukuki değil siyasi olduğu” tepkisini vererek, zorla getirme kararının suç kayıtlarıyla ortada dolaşanlara uygulanmasını istedi.

Meclis’te tepki ve tartışma

Mahkemenin zorla getirme kararı üzerine Genel Kurul’da söz alan CHP TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Ülkeyi bu haberler meşgul edenlerden utanç duyuyorum” diyerek şunları söyledi: “Herkes şunu bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu zorla oraya getirebilecek bir güç yok. Yargı gerçekten o kadar taraflıdır ki Ankara’da oturan, bu partide genel başkanlık yapmış bir ismi zorla getirecek… CHP’nin 128 tane milletvekili grubu, 81 il başkanı burada. O mahkeme alabiliyorsa gelsin alsın. Ayıp.”

Başarır’ın bu sözleri üzerime AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CHP’li Başarır’ın  “Meclis’ten yargıya bir gözdağı verilmeye çalışıldığını” söyledi. “Bu üslup doğru değil” diyen Usta “Kendi avukatları üzerinden süreci takip eder. Konunun buraya taşınması tamamen yargıya müdahale etmek noktasına gelmiştir” diyerek Cumhurbaşkanının adının davaya karıştırılmamasını istedi.

Usta ve Başarır arasında polemiğin devam edip seslerin yükselmesi üzerine oturuma ara verildi.

YetkinReport

Recent Posts

4 gün, 6 sorun: İsrail, Ukrayna, Almanya, Ermenistan, Kıbrıs, PKK

Dört günü 16 Ekim’den başlatıyor ve 19 Ekim’de bitiriyoruz. Belki de zaman sıralamasına göre yeniden…

6 saat ago

Açık Radyo’nun yayın iptali: Özgürlüğün kısıtlanışı ve Dar Koridor

Açık Radyo, 30 yılı aşkın süredir Türkiye’nin entelektüel ve kültürel hayatında önemli bir yer edinmiş,…

8 saat ago

New York toplantısında Kıbrıs’ta dörtlü zirve kararı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Kıbrıs Türk ve Rum liderler Ersin Tatar ve Nikos Christodoulides’i…

10 saat ago

Barzani Ankara’da: PKK sorununa KDP çözümü mü?

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin 16 Ekim Ankara ziyareti 15 Ekim’de ve…

1 gün ago

Bahçeli: Öcalan PKK’yı tasfiye etsin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada PKK'nın ömür…

2 gün ago

Mehmet Şimşek açıkladı: Kredi kartı vergisi Çelik Kubbe için

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti’nin Savunma Sanayii Destek Fonuna (SSDF) aktarılmak üzere…

2 gün ago