Siyaset

Özel, Erdoğan’a: “Yerel bir diktatörsün. Geldiğiniz gibi gideceksiniz.”

CHP lideri Özel 19 Mayıs mitinginde İzmir’de 2 milyon kişiye hitap etti, Erdoğan’a “Küresel lider değil, yerel bir diktatörsün. Geldiğiniz gibi gideceksiniz” dedi. Özel “İmamoğlu ve siyasi tutsaklar” serbest kalana dek eylemlerini sürdüreceklerini açıladı. Bir sonraki miting 21 Mayıs’ta İstanbul, Pendik’te. (Foto: CHP)

CHP lideri Özgür Özel 19 Mayıs’ta İzmir’de düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Sen küresel bir lider değil, yerel bir diktatörsün” diye hitap ederek, “Nasıl geldiysen, öyle gideceksin” dedi. Gündoğdu meydanında iki milyona yakın kişiye hitabında, Erdoğan’ın yenilmekten korktuğu için Ekrem İmamoğlu’nu hapse attırdığını öne süren Özel şöyle devam etti:
• “Bırak 2 milyon kişi, güvenebileceğin iki kişi kalmadığını, herkesin senden sonrasını konuştuğunu, AK Parti’de artık hesapların başka türlü yapıldığını, iktidarın dümeninin başkalarına kaptırıldığını biliyoruz. Buradan sana sesleniyorum. Darbeden dön, demokrasiye dön.
• “Seçimle geldim ama seçimle gitmem’ diyorsunuz. Bu milletle daha fazla inatlaşmayın. Çünkü siz de sandıkla geldiniz, sandıkla gideceksiniz. Millet karar verecek ve geldiğiniz gibi eninde sonunda gideceksiniz.”

“Yerel bir diktatörsün”

CHP lideri İzmir mitinginde Erdoğan’ın dış politikasını eleştirirken küresel lideri iddiasına karşın yerel bir diktatör olduğu suçlamasında bulundu:
• “Dostum Trump’ deyip duruyorsun. Sen Trump’ın dostusun, Trump’ın gerçek dostu, Filistinlilerin katili Netanyahu’dur. Netanyahu’ya nasıl ses çıkaramıyorsun?
• “Şimdi bir ajans ile anlaşma yapmış. O ajans kendisine ‘küresel lider’ dedirtmeye çalışıyor. ‘Çözerse Erdoğan çözer’ diyor. (…) Türki Cumhuriyetler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyacaklarına, gidip de Güney Kıbrıs’ı tanıyorlar. Bu mu çözüm?
• “Buradan Erdoğan’ın gözünün içine baka baka söylüyorum. Sen küresel lider değil, yerel bir diktatörsün, otokratsın, tek adamsın. Yerel diktatörler, bu milletten korksun. Rakibini hapse atan korkaklar, bu milletten korksun. Emin olun ki yenileceksiniz.”

“İlla ki iktidar”

Bir saati aşkın konuşmasında Özel, “Tarihin akışı önünde bir şey duramaz. İlla ki iktidar” derken, hedeflerine ulaşana dek eylemlere devam edeceklerini söyledi.
• “Diyorlar ki ‘Duracak mısınız?’ Diyorlar ki ‘Bitirecek misiniz?’ Asla durmayacağız, asla bitirmeyeceğiz. Ekrem Başkan, arkadaşlar, siyasi tutsaklar çıkana kadar, meydan meydan, eylem eylem gezeceğiz. İlla ki o sandığı getirecek.
• “Bizim özgüvenimiz tam. Biz Trump’ın gölgesinde değil, milletin içinde siyaset yapıyoruz. Biz emperyalistlere değil, siz milletimize güveniyoruz. (…) Bu milleti darbecilere, mandacılara, vesayetçilere ezdirmeyeceğiz. Bu milleti yoksulluğa ezdirmeyeceğiz.”
Özel, bir sonraki “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingini, 21 Mayıs Perşembe günü, İstanbul’un Pendik ilçesinde yapacağını açıkladı.
Özel’in Erdoğan’a “küresel lider değil, yerel diktatörsün demesine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten tepki geldi. Erdoğan’a Avrupa aşırı sağının diktatör dediğini söyleyen Çelik, “yerel bir lider bile olamamış” Özel’in Avrupa aşırı sağının sözcülüğünü yaptığını öne sürdü.

YetkinReport

Recent Posts

MHP, Bahçeli ve Kürt Meselesinde Tarihi Dönüşüm

Türkiye siyasetinde son iki yılda yaşanan en dikkat çekici dönüşümlerden biri aslında yeterince analiz edilmiyor:…

3 saat ago

Şi, Trump’a Pekin’de Çin İşkencesi Çektirebilir

ABD Başkanı Donald Trump’ın 12-15 Mayıs Çin seyahati ABD ve İsrail’in başlattığı İran savaşı sürerken…

4 saat ago

Türkiye’nin Arabuluculuk Diplomasisi: İmkânlar ve Sınırlar

Türkiye’nin arabuluculuk diplomasisi artık yalnızca tarafları masaya getirme becerisiyle ölçülmüyor. Deniz güvenliği, enerji hatları, savaş…

1 gün ago

Hüseyin Gün Yalan Söylüyorsa Casusluk Davasına Ayrı Hasar, Doğruysa Ayrı

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde, Ekim 2025’te iddianamesi hazırlanan siyasi casusluk davası,…

1 gün ago

Cezaevinden “Küresel İkon” Makamına Mehmet Haberal

Bir süredir, günlerimin büyük bölümü hastanelerde geçiyor. Prof. Dr. Mehmet Haberal ile de geçen gün…

2 gün ago

Erdoğan, Özel’in “Gürlek Seni Dinliyor” İhbarını Duymazdan Gelebilir mi?

Hareketli bir siyaset haftasına ikisi de Adalet Bakanı Akın Gürlek ile ilişkili iki gelişme ile…

2 gün ago