Categories: Siyaset

Kılıçdaroğlu: can güvenliğime yönelik tehditler alıyorum

Can güvenliğine yönelik tehditler aldığı yönünde bir mesaj yayınlayan Kılıçdaroğlu, CHP içi mücadeleye devam işareti verdi. (Foto: CHP)

CHP önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2023 kurultayının iptali tartışmaları çerçevesinde “can güvenliğine yönelik açık tehditler aldığını” açıkladı. “X” hesabı üzerinden “Beni elektrik direğine asmakla tehdit edenler de var, silahla vurulmamı isteyenler de” diye yazan Kılıçdaroğlu, “Sizden korkan, sizden namerttir” dedi.
Son günlerde, seçimi Özgür Özel’e kaybettiği Kasım 2023 Kurultayının iptali davası nedeniyle yeniden gündeme gelen Kılıçdaroğlu, bu konuda bir şey söylemedi ama “partinin düşmanlarını” yine partinin içinde “boğmaya muktedir” olduklarını söyleyerek CHP içi mücadeleye devam sinyali verdi.

Kılıçdaroğlu’nun isyanı

Kılıçdaroğlu, “Sessizliğimiz Suskunluk Değil, Sorumluluktur” başlıklı mesajında şunları söyledi:
• “20 Kasım 2023 tarihinde, 38. Kurultayımızın üzerinden henüz iki hafta geçmişken, kurultaya ilişkin bazı iddialar kamuoyuna yansımaya başladı. O gün yayımladığım videoda, partimizi korumak adına gerekli olan her şeyi açıkça ve kararlılıkla dile getirdim.
• “Ancak o günden bu yana, organize edilmiş, kimliklerini gizleyerek karanlıkta hareket eden trol hesaplar üzerinden sistematik bir linç kampanyasına maruz bırakılıyorum. Can güvenliğime yönelik açık tehditler alıyorum. Beni elektrik direğine asmakla tehdit edenler de var, silahla vurulmamı isteyenler de… Tehditler, iftiralar ve kirli kampanyalar bir araya gelmiş durumda. Sahte sosyal medya hesaplarından, fonlanan sözde akademisyenlere, iftira ve manipülasyonla mesleklerini kirleten bazı gazetecilere kadar uzanan geniş bir cepheyle karşı karşıyayız.

Hiçbir dahlimin olmadığı konuda”

• “Ve ne yazık ki, dün siyasi ikballeri uğruna yanımda saf tutan, bir zamanlar benimle yol yürümeyi bir övünç sayarken bugün başka mecralara savrulmuş bazı siyasetçiler de bu koroya katılmış durumda. Hepsi bir ağızdan, hiçbir bilgi sahibi olmadığım, hiçbir dahlimin bulunmadığı bir konuda konuşmamı talep ediyorlar. Oysa biz, bu milletin hakiki gündeminden sapmadan yürümek zorundayız. Şahsi değil, kamusal olana; dedikoduya değil, hakikate yaslanmak zorundayız.
• “Ben, polemikle değil halkla konuşan bir siyasetçiyim. Ve beni tanıyan herkes bilir: Eğer ortada bir gerçeklik varsa, onu eğip bükmeden, çekinmeden, dimdik bir duruşla dile getirmekten asla geri durmam. Beni direklere asacaklara, silahla vuracaklara, beni yakacaklara, taşlatacaklara, bir adım attırmayacaklara ve lamalara söylüyorum: Sizden korkan sizden namerttir. Benden bir mesaj bekleyen herkese buradan açıkça sesleniyorum: Herkes bilsin ki; bu partinin düşmanlarını, yine bu partinin harem-i ismetinde boğmaya muktediriz.”

Kurultay iptal olursa CHP

Kılıçdaroğlu son zamanlarda çıkışlarıyla CHP’yi içeriden böldüğü ve zayıflattığı eleştirilerine hedef oluyor. “Hiçbir bilgi sahip olmadığım konu” diye ima yoluyla değindiği husus, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP kurultayına “şaibeli” demesi ardından, şaibe varsa Cumhurbaşkanı ya da yeni genel başkan Özgür Özel’in çıkıp açıklama yapması gerektiğini söylemesi.
O kurultayda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sağladığı para gücüyle delege oyu satın alındığı iddiaları üzerine açılan davada ifade vermesi istenen Kılıçdaroğlu, ifade verip CHP’yi aklamadığı ya da kurultayı iptal ettirmediği için de eleştiriliyor.
30 Haziran’a ertelenen son duruşmadan sonra, mahkeme kurultayı iptal ederse, kurultayın “butlan”, toptan hükümsüz sayılacağı nedeniyle, Özgür Özel ve yönetiminin kendiliğinden düşüp Kılıçdaroğlu’nun mahkeme kararıyla yeniden CHP’nin başına geçeceği ihtimali konuşulmaya başlandı.
Böyle bir durumda, CHP’nin İmamoğlu’nun tutuklu yargılanmasını protesto için düzenlediği mitinglere devam edip etmeyeceği belli değil, ama AK Parti ve MHP’ye avantaj sağplayacak şekilde güç kaybetme belki de bölünme ihtimali var.

YetkinReport

Recent Posts

İmamoğlu: “Ey Cumhurbaşkanı, bu pusu düzeninden kendini de koru”

Dört gün süren, ağırlıkla siyasi nitelikteki savunmasını tamamlayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bu kalleş, pusu düzeninden"…

17 saat ago

Türkiye’nin Yeni Savunma Hattı: Kritik Altyapılarımız Ne Kadar Güvende?

Silahlı kuvvetler, istihbarat, emniyet, AFAD, enerji ve ulaştırma kuruluşlarıyla özel sektör aynı risk değerlendirmesi ve…

22 saat ago

Mahkemeye “Ne savunması ya?” diyen İmamoğlu: Kılıçdaroğlu’nu tanık olsun

İmamoğlu savunma hakkı duruşmalarının ikinci gününde iddianamedeki suçlamaları reddederken Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak dinlenmesini istedi.

3 gün ago

Sel İstanbul’u kötü vurdu: su topraktan hakkını acı aldı

İstanbul'u vuran sel felaketinde en çok hasar gören semt ve mahalleler dere yataklarında bulunanlar. İmar…

3 gün ago

Halk TV’ye polis baskını, yayın durduruldu, kayyım atandı. Nereye kadar?

Halk TV'ye polis baskını: el kondu, yayın durduruldu, kayyım atandı. Gerekçe sahibi Cafer Mahiroğlu'na mali…

4 gün ago

Türkiye, AB’nin Kararsızlığıyla Büyüyen Açmazları Nasıl Aşabilir?

Türkiye-AB ilişkilerine engel olan önemli siyasi konular 2016 anlaşmasından geri kalan 6 maddeyle ilgili.

5 gün ago