Siyaset

Özel: itirafname ve 2 milyon dolar karşılığında tahliye teklif edilmiş

 

Özel, İmamoğlu soruşturmasında tutuklu Murat Kapki’nin, AK Partili Mücahit Birinci’nin istediği ifadeyi imzalayıp 2 milyon dolar vermesi karşılığında tahliye teklif etmesi üzerine yaptığı suç duyurusunu açıkladı. (Foto: CHP)

CHP lideri Özgür Özel, İmamoğlu soruşturması tutuklularından iş insanı Murat Kapki’nin AK Partili Mücahit Birinci’den Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığına şikayetçi olup suç duyurusunda bulunduğu belgeyi açıkladı. Özel 14 Ağustos’ta CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Kapki’nin anlatımına göre Birinci’nin avukat sıfatıyla cezaevinde kendisiyle görüşerek 1,5 sayfalık bir ifade tutanağını imzalaması ve kendisine 2 milyon dolar (82 milyon lira) vermesi karşılığında, tahliye vadinde bulunduğunu aktardı.
Özel’in kopyalarını basına dağıttığı belgeyi şöyle aktardı:
• “Ben Murat Kapki, Tekirdağ 1 Nolu Cezaevi’nde tutukluyum. 31 Temmuz 2025 tarihinde Avukat Mücahit Birinci ziyaretime geldi. Kendisi bana daha önce haber yollayıp, ‘Bana vekalet çıkarırsa onun işini ben hallederim’ demişti.
• “Yanıma geldiğinde bana 1,5 sayfalık bir ifade tutanağını önüme koydu. Bunu imzalayıp, ifadede geçen, tamamı yalan ve kurgu olan şeyleri söylemem halinde, ‘Buradan seni çıkartırım’ dedi. Ayrıca bu iş için benden 2 milyon Amerikan Doları para istedi.

Reddedince tahliye yok

Özel, şimdiye dek etkin pişmanlıktan yararlanmak için dört kes dilekçe veren Kapki’nin, ancak hala istendiği gibi İmamoğlu ve CHP yönetimini suçlayan ifade vermediği için hala tahliye edilmediğini öne sürerek şöyle devam etti:

Özel’in yayınladığı belgeye göre Kapki’nin el yazısıyla ifadesi.

• “Getirdiği ifadeyi okuduktan sonra ‘Ben kimseye bu şekilde iftira atmam’ dedim. ‘Kendini bana bir hafta teslim edeceksin, hiçbir soru sormayacaksın.
• “Makyavelist düşün. Baktın CHP iyiye gidiyor. O gün mahkemede dersin ki ‘Ben bunu kendimi kurtarmak için söyledim.’ CHP yanlısı bir ifade verir, CHP’nin gazabından kendini kurtarırsın.’ Diyor ki ‘Her gece Fuat Uğur, Cem Küçük, Nedim Şener hakkımda konuşuyorlar. Ben bir de bunları söylersem nasıl olacak?’ ‘Onlar bende. Merak etme. Hepsini halledeceğim. Ben senin medyadaki elin, ayağın, teminatın olacağım’ diyebiliyor.
• “Sözde Murat Ongun ile bir otelde buluşmuşuz. Bu buluşmada yine sözde Hüseyin Köksal, Emrah Bağdatlı ve Fatih Keleş’in de olduğunu ve konunun alınan ihalelerle kazanımları hakkında olduğunu söyleyecekmiş. Murat Ongun, bize ‘Bu ihaleler çok iyi oldu. Baya para toplayabildik.’ Bu paraları Ekrem İmamoğlu’nun siyasi propagandası ve CHP Genel Kurulunda kullanacaklarını bize söylemiş.’

Soruşturma ve karşılıklı suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha Özel’in basın toplantısı devam ederken Birinci hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.
Özel’in buna tepkisi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in Telirdağ savcısından önce davranarak durumu kontrolüne almak istediği şeklinde oldu.Birinci ise, Kapki’nin kendisiyle görüştükten sonra da ifade verdiğini ama orada Özel’in iddia ettiği şeylerden söz etmediğini söyledi.
Ancak Kapki’nin 8 Ağustos’ta verdiği ifadede “çeşitli avukatlar buraya geliyor, sizi para karşılığı çıkartırız diyorlar” diyarak para karşılığı tahliye, ya da güncel deyişle “İBB Borsa’sından” ima yoluyla bahsettiği anlaşıldı.
Özel’in basın toplantısında Kapki’nin dilekçesini duyurması ardından sosyal medyada gazeteci Nedim Şener ile Mücahit Birinci arasında belden aşağı hakaretlerle dolu bir polemik yaşandı; okumak isteyenler bu bağlantıdan okuyabilir.

YetkinReport

Recent Posts

Çin Yükselirken Asya Neden Tedirgin?

Biz gündemimizi Venezuela dosyası, Trump’ın ne yapacağı ve Beyaz Saray’ın “sırada kim var” listesi üzerine…

9 saat ago

Suriye Ordusuyla SDG Halep’te Çatışıyor, Ankara Beklemede

Suriye hükümetinin 6 Ocak’ta ABD ve İsrail ile Paris’te ortak istihbarat ve iletişim merkezi kurmakta…

10 saat ago

ABD-İsrail-Suriye İstihbarat Ağı Kuruldu, Türkiye’ye de Bilgilendirildi

İsrail ve Suriye arasında ABD gözetiminde ortak istihbarat mekanizması kurulduğu 6 Ocak’ta Paris’te buluşan üç…

24 saat ago

Özel: Erdoğan Normalleşse, Biz de Normalleşiriz. Toplumu Germemek Lazım

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın normalleşmesi halinde kendilerinin de normalleşeceğini ancak AK Partinin…

1 gün ago

Trump’ın Grönland’a Göz Dikmesi, NATO, AB, Çin, Rusya, İsrail ve Türkiye

Google Earth programını sağdan sola değil, yukarıdan aşağı doğru 90 derece çevirdiğinizde karşınıza yukarıdaki harita…

2 gün ago

Maduro Operasyonu: Trump’ın Güç Gösterisi ve Küresel Etkileri

 ABD Başkanı Donald Trump’ın askeri güç kullanarak Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve eşini, başkent Karakas’taki…

2 gün ago