Siyaset

Akın Gürlek iddialı: Canlı da yayınlansa fark etmez

İmamoğlu Soruşturmalarını başlatan Başsavcı Gürlek, duruşmaların canlı yayınlanmasının kendilerini etkilemeyeceğini söyledi. (Foto: Adalet Bakanlığı)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu soruşturmalarının televizyonlardan canlı yayınlanmasının kendileri açısından sorun yaratmayacağını söyledi. Gürlek, 1 Eylül’de İstanbul Anadolu Adliyesindeki Anadolu Adliyesi’nde yapılan 2025-2026 Adlî Yıl açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Kanunda öyle bir madde yok, düzenleme olursa ancak olabilir. Biz dosyamıza güveniyoruz. Canlı da olsa basına kapalı da olsa gerekli deliller dosyamızda var.” dedi.
Gürlek, “100 yılın en büyük yolsuzluk dosyası” olarak nitelendirdiği soruşturmada ilk operasyonun üzerinden yalnızca 6 ay geçmiş olmasına rağmen iddianamenin yazılmasına başlandığını belirtti. Sadece tanık beyanlarına dayalı olarak tutuklama yapılmadığını, beyanların mutlaka delillendirildiğini vurgulayan Gürlek, “kuyumcu terazisi hassasiyetiyle” çalıştıklarını öne sürdü.
Başsavcı, CHP lideri Özgür Özel’in İmamoğlu soruşturmasında tutuklulara itirafçı olmaları için baskı yapıldığı sözleri üzerineyse, etkin pişmanlık için kimseye baskı yapılmadığını iddia ederek, tanık ifadelerini delillendirdikten sonra tutuklama yaptıklarını, aksi ispatlanırsa o kişiyi hemen tahliye edeceklerini söyledi.

Gürlek: Süreç Başka, Kent Uzlaşısı Başka

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’e Kürt seçmenle “Kent Uzlaşısına” gittikleri suçlaması yöneltildiği ancak şimdi Terörsüz Türkiye süreci başladığının hatırlatılması üzerine Gürlek “O süreç başka” dedi; “Tabii ki biz de artık çözüme ulaşsın isteriz ancak hukuken yapılacaklar belli. Kanun neyse o aslında.”
Gürler, İBB’nin operasyonun yaklaştığını iş insanı Murat Kapki’nin operasyonu öğrenip bir günde sekiz malını devretmesi nedeniyle Başsavcılığın harekete geçip mal varlıklarına tedbir koymasıyla anladığını da söyledi.
CHP Gençlik Kolları Başkanına dava
Öte yandan Gürlek, kendisine “Seyyar giyotin” dediği için CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın’a 100 bin liralık tazminat davası açtı. Gürlek’in dilekçesinde böylelikle uğradığı mağduriyetin “bir nebze olsun” tazmin edileceğini söylediği bildiriliyor.

YetkinReport

Recent Posts

CHP’de Yalım Skandalı: Bu “Rezillik” Seçmeni Elbet Etkiler

Efendim, Yalım istifa etmezse, partiden atılabilirmiş… CHP liderine mahcup özür dileten skandal için CHP yönetimindeki…

8 saat ago

Erdoğan, Türkiye’yi Trump’ın Girmemesini İstediği Neyin Dışında Tuttu?

Tamam, normal koşullar altında değiliz ama ABD Başkanı Donald Trump’ın şu sözleri, normal koşullar altında…

2 gün ago

Kıbrıs’a Dikkat: Oldu Bittiler Söz Konusu

Kıbrıs yeniden ısınıyor. Ama bu kez mesele sadece diplomatik gerilim değil; zamanla yarışan, çok boyutlu…

2 gün ago

PKK’nın Silahsızlanması Süreci Neden Tıkanıyor?

Türkiye’de yeniden canlanan çözüm süreci, ilk bakışta umut verici bir tablo sunuyordu. PKK’nın silah bırakma…

3 gün ago

CHP’li Salıcı, Bakan Kurum’a Sordu: Kaç İlde, Kaç Sığınak Yapıldı?

  CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, hükümete, bölgesel çatışmalar ve afetlere karşı yapılacağı söylenen…

3 gün ago

Trump’ın İran’a Saldırı Tehdidini 6 Nisan’a Ertelemesinin 6 Gerekçesi

ABD Başkanı Donald Trump, 26 Mart akşamı ani bir kararla, Hürmüz Boğazı’nı tamamen açmazsa İran’ın…

3 gün ago