Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İskenderun şehitlerinin ölüm sebebi, ceza diye güneş altında bekletilmek

Yazar: YetkinReport / 11 Eylül 2025, Perşembe / Oda: Siyaset

Muhafız  Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan aşırı sıvı kaybı sonucu 25 Temmuz 2025’te İskenderun’da şehit olmuştu. Adli Tıp raporunde bunun uzun süre güneş altında kalmaya bağlı olduğu yazılıyor. (Foto: MSB)

Hatay/ İskenderun’da Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda zorunlu askerliklerini yaparken yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan 7 askerden Muhafız  Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan aşırı sıvı kaybı sonucu 25 Temmuz 2025’te şehit olmuştu. Milli Savunma Bakanlığı’nın bugün (11 Eylül 2025) yapılan Haftalık Bilgilendirme Toplantısında sorulan soru üzerine yapılan  açıklamada, Adli Tıp Raporunda ölümlerin “uzun süreli güneş altında kalmaya bağlı vücut sıcaklığının yükselmesi (hipertermi) ve gelişen komplikasyonları sonucu” meydana geldiğinin değerlendirildiği  ifade edildi. Olayda kastı, kusuru veya ihmali olabileceği değerlendirilen personel hakkında idari ve disiplin işlemlerinin sürdüğü, adli sürecin ise İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü de vurgulandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Milli Savunma Bakanı Yankı Bağcıoğlu ise konuya ilişkin olarak sosyal medya platformu X’de yanıt bekleyen bir dizi soru sordu. Bağcıoğlu, bir kaç erin firar girişimi nedeniyle bütün bölüğe ceza verildiği iddialarını, erlerin yönergelere aykırı şekilde uzun süre güneş altında bekletilmesi talimatını kimin verdiğini, sıralı amirlerin erlerin bunu fark ettiyse neden duruma müdahale etmediğini sordu ve bu nedenle soruşturmanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Hayrullah Halit Karaman, hipertermi, İskenderun, şehit er, Semih Erdoğan

OKUMAYA DEVAM EDİN

Genelkurmay Başkanının kim olduğunu biliyor musunuz?
CHP bu fırsatı da kaçırabilir, hem de ağır hasarla
Tuğrul Türkeş’i nasıl bilirsiniz?
  • Özel, Yeni Parti’yi kurdu: siyasette yeni bir dönem24 Temmuz 2026
  • CHP seçmeni gözü kapalı ‘Evet’ mührünü Altı Ok’a basar mı?24 Temmuz 2026
  • Ne Af Ne İmralı: Öcalan İçin Üçüncü Bir Yol Mümkün mü?22 Temmuz 2026
  • Kurtulmuş: Türk-Kürt kardeşliği için Meclis tatile girmeden yasa çıkar22 Temmuz 2026
  • Özel CHP’den ayrılıp yeni parti kuruyor, yedek bir parti de hazır21 Temmuz 2026
  • Türkiye uzayda işbirliği için Artemis Anlaşmalarına neden katılmadı?20 Temmuz 2026
  • İspanya’nın şampiyonluğu neden Gazzelileri sokaklara döktü?20 Temmuz 2026
  • F-35’leri konuştuğumuz Graham öldü, Erdoğan bu Trump’a mı güveniyor?19 Temmuz 2026
  • Bir Valinin Bisikleti, Bir Ülkenin Zihniyeti19 Temmuz 2026
  • Suriye’de savaş sonrası paylaşımda Türkiye kozlarını kullanabilecek mi?18 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP