Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Mansur Yavaş’a da Engel: Savcılık İçişlerinden Soruşturma İzni İstedi

Yazar: YetkinReport / 11 Ekim 2025, Cumartesi / Oda: Siyaset

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konser usulsüzlüğü gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aleyhine soruşturma için İçişleri Bakanlığına başvurdu. (Foto: ABB)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında soruşturma başlatılabilmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin talebinde bulundu. Soruşturma iznine gerekçe olarak “Görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevinin ihmali” iddiaları gösterildiği öğrenildi.
Başsavcılığın Yavaş hakkındaki soruşturma izni, CHP lideri Özgür Özel’in, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olamaması durumunda Yavaş’ın da olabileceği açıklamasının ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adını vermeden Yavaş’ı hedef almasından sonra açıklandı. Erdoğan 8 Ekim’de, Kesikköprü Barajından Ankara’ya su taşıyan borulardaki bir arıza nedeniyle bazı semtlerdeki su kesintisi nedeniyle, ismini vermeden Yavaş’ı “Ankara’yı Kerbela’ya çevirmek” ile suçlamıştı. Soruşturma izni ayrıca, CHP lideri Özel’in Avrupa’da İmamoğlu’nun tutukluluğunu protesto için girişimlerde bulunduğu bir sırada gündeme geldi.

”Saklayacak Bir Şeyim Yok”

Girişime sert tepki gösteren Yavaş şunları söyledi:

– “Her işlemimiz şeffaftır, her kuruşun kaydı vardır. Soruşturma için izne gerek yok. Çağrılmam durumunda ifade vermeye hazırım. Bizim gizleyecek, çekinecek, saklayacak hiçbir şeyimiz yoktur.” (*)

CHP Sözcüsü Deniz Yücel,  Yavaş’a soruşturma girişimişnin hukuki değil, siyasi amaç taşıdığını ve her 10 kişiden 6’sının oy Yavaş’a oy verdiği Ankara seçmeninin iradesine vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi.

Yavaş: Gökçek Dururken

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ABB’nin 2021-2024 yılları arasında yaptığı konser harcamalarına ilişkin soruşturma yürüterek, MASAK, Sayıştay ve bilirkişi raporlarına göre 32 konser organizasyonunda “nitelikli zimmet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla, kamuyu 154 milyon 453 bin 221 lira 60 kuruş zarara uğrattıkları iddiasıyla maktan yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce ABB’de görevli 5’i tutuklu 14 kişiden 8’i hakkında 31,5 yıla, 6 kişi hakkında ise 18 yıla kadar hapis cezası istemişti.
Yavaş ve CHP bu duruma sert tepki göstermişti. AK Partili önceki ABB Başkanı Melih Gökçek’in iş başında olduğu sırada AK Partili hükümet sözcüsü Bülent Arınç tarafından “Ankara’yı parsel parsel” Fetöcülere “satmakla” suçladığını hatırlatan Yavaş, Gökçek hakkında, kamu zararı ve usulsüzlük iddiasıyla savcılığa verdiği 99 şikayet dosyasının çoğunun kapatıldığına dikkat çeken Yavaş, “Gökçek yargılanmadan Türkiye’de adalet tesis edilemez” demişti.
Yavaş hakkındaki iddialar daha çok, halen Gökçek’in AK Parti Milletvekili ve Beyaz TV sahibi oğlu Osman Gökçek tarafından dile getiriliyor.

(*) 11 Ekim 2025, 14.17’de güncellenmiştir.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan’ın sözde insan hakları paketi: Amaç AB ve ABD mi?
Erdoğan’ın Van’da 33 ölüm haberine tepkisi ne oldu?
9 başlıkta altı liderin Erdoğan rejimine karşı toplantısı
  • Kılıçdaroğlu kararlı: CHP grup başkanvekillerini ben atayacağım13 Haziran 2026
  • CHP seçmeni Özel’e “Partide kal, mücadele et” diyor ama bu mümkün mü?12 Haziran 2026
  • Fatoş Pınar Türker vakası: “Çıplak arama yapmadık” diyememek.12 Haziran 2026
  • CHP’de taktik savaşları. Özel Kurultaya zorlamak için PM’den ayrıldı11 Haziran 2026
  • Gerilim yine tırmandı: ABD İran’ı, İran Körfez’deki ABD üslerini vurdu11 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu, 9 muhalifini CHP’den ihraç etti: bölünmeye bir adım daha10 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu Olağan Kurultay Toplayamaz Ama Olağanüstü Toplayabilir10 Haziran 2026
  • Özel: O kurultayı yapacaksınız! Yoksa CHP seçime giremeyecek9 Haziran 2026
  • Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’na Özel hakkında bir iyi bir de kötü haber9 Haziran 2026
  • Ermenistan: Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan’la barış istedi, kazandı8 Haziran 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP