Siyaset

Bir Medya Darbesi Daha: Tele1 Resmen Siliniyor

Gözaltındaki gazeteci Merdan Yanardağ’ın yönettiği Tele1 kanalına el kondu, Yeni Şafak yazarı İbrahim Paşalı kayyım atandı.

Ekrem İmamoğlu’na casusluk soruşturmasıyla birlikte gazeteci Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınması ardından yöneticiliğini yaptığı Tele1 kanalına devletçe el konulup başına kayyım atanması giderek bir medya darbesi boyutlarına tırmanıyor.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyım atanan İbrahim Paşalı’nın canlı yayınları durdurmasının yanı sıra, YouTube kanalını kapattığı ve geçmişteki bazı haber videolarını da sildirdiği bildiriliyor. Tele1’in hafızasının silindiği anlamına gelen bu eylemin bir benzeri Doğan Medya Grubu 2018’de Demirören Grubu tarafından satın alındığında görülmüş, 20 yıl yayın hayatında kalan Radikal gazetesi arşivi ortadan kaldırılmıştı. Ancak bu defa bu tasarrufta bulunan devlet adına hareket eden kayyım.
Yeni Şafak Gazetesi yazarı İbrahim Paşalı, TMSF tarafından daha önce de bazı medya kuruluşlarına kayyım olarak atanmıştı. Bunlar arasında Flash TV, Ekotürk ile son olarak, bünyesinde Habertürk ve Show TV’yi de barındıran, Ciner Grubundan Can Grubunun satın aldığı “Can Medya da bulunuyor.

Tele1’e El Konulmasına Tepkiler

Paşalı, çalışanlara yaptığı açıklamada kendisinin 20 yıldır TMSF ile çalıştığına vurgu yaparak şu anda çalışanların birikmiş maaşlarının ödenmesine odaklandığını söylediği bildiriliyor. Kanalın bir süredir TRÜK cezalarından kaynaklanan siyasi ve mali sıkıntılar içinde olduğu biliniyordu.
Yanardağ’ın casusluk nedeniyle gözaltına alınmasına ve ardından muhalif medya kuruluşlarından Tele1’e el konulmasına medya dünyasından tepkiler yükseldi. Gazeteciler Tele1 bürolarına topluca giderek dayanışma gösterisinde bulunurken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası başta olmak medya sivil toplum kuruluşları, eylemin basın özgürlüğüne “hukuksuz” bir darbe olduğunu ve geri alınması gerektiğini söylediler.
Tele1’e el konulmasını, başta CHP ve DEM olmak üzere TİP, EMEP ve Sol Parti gibi muhalefet partileri sert açıklamalarla kınadılar.
Bu arada 24 Ekim’de İmamoğlu’nun casusluk örgütünün başı olmakla suçlayan soruşturmayı başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yanardağ’ın gözaltı süresini 24 saat daha uzattı.

YetkinReport

Recent Posts

İktidarda borsa krizi sıkıntısı. Özel’den, Erdoğan’a: Yakalandınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrasında borsa krizini olduğundan hafif göstermek istedi ama Özel "Yakalandınız" diye yanıtladı.

2 saat ago

İran ile ABD’nin Hürmüz pazarlığı ve Fidan’ın BAE ziyareti ne anlatıyor?

Türkiye'nin bütün taraflarla konuşma avantajı var ama İran ile ABD arasındaki Hürmüz pazarlığının İsrail seçimleri…

12 saat ago

Kurtulmuş: (Borsa krizi) yolsuzluklar dışında ekonomik güvenlik meselesi

Meclis Başkanı Kurtulmuş, borsa/fon krizinin "yolsuzluklar ve spekülasyonlara" ek olarak ekonomik güvenlik sorunu olduğunu söyledi.

24 saat ago

Siyasetten ilk fon firesi AK Parti’den: eski bakan Kaya ve yeni sorular

Borsa/fon skandalı patlamadan bir gün önce paralarını çeken Kaya çifti dört ayda paralarını 13,3 katına…

2 gün ago

Borsa/fon skandalında “Pusula” dosyası açıldı, sıra “Tera” dosyasında

Borsa/fon skandalında Pusula dosyası açıldı ama Tera dosyası hâlâ açılmayı bekliyor. Şimdi gözler Salı günü…

3 gün ago

Canan Tolon: Beyaz bir sayfa sonsuz ihtimaller barındırır

Takdire Şâyan söyleşilerinin bu bölümünde konuğumu mimar, ressam, fotoğrafçı, heykeltraş ve hepsinden daha fazlası Canan…

3 gün ago