Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kadın Hâkimi Vuran Erkek Savcı, Kadına Şiddeti Önlemekle Görevliymiş

Yazar: YetkinReport / 14 Ocak 2026, Çarşamba / Oda: Hayat, Siyaset

Daha önca kadına şiddeti önleme bürosunda çalışan savcı Muhammet Çağatay Kılıçarslan, Hakim Aslı Kahraman’ı Adliye’deki odasında vurdu.

Savcı Muhammet Çağatay Kılıçarslan, 13 Ocak günü görevli bulunduğu İstanbul Anadolu Adliyesinden çıkıyor. Yürüme mesafesindeki Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesine gidiyor. Hâkim Aslı Kahraman’ın odasına çıkıyor.

Kahraman’ın daha önce Kılıçarslan’ı ısrarlı taciz nedeniyle şikâyet ettiği ve bu nedenle Emniyet’in kendisine iki koruma polisi verdiği bilgisi var. Ama koruma polisleri hâkimin odasında duramayacağı için ve girişteki güvenlik görevlileri “Savcı Bey”in üstünü arayamayacağı için Kılıçarslan getirdiği tabancayla Kahraman’a ateş ediyor. Bilgiler Hâkim Hanımı “kasık bölgesinden” yaraladığı şekliyle. Herhalde öldürmek amacıyla gelmiş ki, ikinci el ateş etmeye hazırlanırken, oradaki çaycı tarafından engelleniyor. Kahraman hastaneye kaldırılırken, Kılıçarslan yakalanıp gözaltına alınıyor.

Ortaya çıkıyor ki, muhtemelen ısrarlı birlikte olma taleplerine karşılık alamadığı için hâkimi vuran savcı, 2022-2024 yıllarında tam da bu tip suçlara bakan “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu”nda çalışıyormuş. Yani o göreve devam etseymiş, böyle bir suç dosyası masasına gelse, iddianameyi hazırlayacak, saldırganın hafifletici sebebi olup olmadığına karar verecekmiş.

Kuzular kurda emanet edilmiş.

Savcı ve Bazı Sorular

Olay çok sıcak, Adalet Bakanlığı bilir ama savcı Kılıçarslan’ın o bürodan alınmasına acaba hâkim Kahraman’ın şikâyeti mi neden oldu?

Kadın hâkimin şikâyeti haklı bulunup, kendisine koruma verildiği halde bu nitelikte bir savcı neden hâlâ görevde tutuluyordu?

Bu aynı zamanda neden yargı mensuplarının üstlerinin Adliye girişlerinde aranmadığı sorusunu da akla getiriyor. Akla getirdiği bir soru da hâkim ve savcıların da kadına şiddet konusunda Adalet Bakanlığı bünyesinde özel bir eğitimden geçirilip geçirilmediği.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 2025 yılında 391 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Hemen hepsi tanıdığı, kocası ya da akrabası olan erkekler tarafından öldürüldü. Yüzde 65’i en güvenli yer olması gereken evlerinde. Ama herhalde giriş kapısında polislerin durduğu, ayrıca iki polisin kendisine koruma verildiği hâkim Kahraman’ın Adliye’deki odası, üstelik devlet güvencesinde bir güvenli yer idi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Anadolu Adliyesi, Aslı Kahraman, kadın cinayetleri, kadına şiddet, Muhammet Çağatay Kılıçarslan

OKUMAYA DEVAM EDİN

Rekor sıcaklardan sonra sel vurdu: 5 can kaybı
Kürt sorunundan bürokrasiye dek: CHP ne yapmaya çalışıyor?
Özel, Erdoğan’ı seçime zorluyor, AK Partiyse “cuntacı” demesine takıldı
  • Mazlum Abdi İmralı’ya getirilip Öcalan’la görüştürüldü mü?17 Mayıs 2026
  • Yeni İklim Rejimi: Taşkınlar, Rekor Sıcaklıklar, Tür Kayıpları16 Mayıs 2026
  • Trump–Şi Zirvesi: Uzun Vadeli Rekabette Ara Durak15 Mayıs 2026
  • Trump’ın Şi’ye götürdüğü 17 yatırımcının serveti dudak uçuklatıyor15 Mayıs 2026
  • Abdullah Gül: Kuralları aşındırmaktan en çok zararı ABD görecek14 Mayıs 2026
  • CHP’ye Butlan ve Kayyım Tartışmalarının Dayanılmaz Saçmalığı14 Mayıs 2026
  • İngiliz Elçiliğindeki Toplantı ve NATO’nun Ankara Zirvesi14 Mayıs 2026
  • Türkiye-AB Tam Üyelik Süreci Neden Yürümedi?14 Mayıs 2026
  • MHP, Bahçeli ve Kürt Meselesinde Tarihi Dönüşüm13 Mayıs 2026
  • Şi, Trump’a Pekin’de Çin İşkencesi Çektirebilir13 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP