Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Ege ve Akdeniz’de Yangınlara Müdahale de Tehlike de Sürüyor

Yazar: YetkinReport / 30 Temmuz 2026, Perşembe / Oda: Hayat

İtfaiye görevlileri Alanya civarındaki orman yangınına müdahale ederken görülüyor. (Foto: AA/Serhat Çetinkaya)

Türkiye’nin çeşitli illerinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, yangınların kontrol altına alınması için uçak, helikopter ve kara ekipleri görev yapıyor. Hava araçları müdahaleye ancak gündüz katılabiliyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, müdahalenin sürdüğü bölgeler arasında Antalya’nın Kaş, Alanya ve Kumluca, Muğla’nın Seydikemer ve Fethiye, Balıkesir’in Gömeç, Edremit ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir’in Dikili ilçesi yer alıyor.

Kaş’ta önceki gün başlayan orman yangını üçüncü gününde. Alanya ve Kumluca’da çıkan yangınlara da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Seydikemer ve Fethiye’de çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmaları sürüyor. Gömeç, Edremit ve Ayvalık ilçelerindeki yangınlara da hava araçları ile kara ekipleri müdahale ediyor Dikili’de  makilik alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları  da sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dünden bu yana ülke genelinde 69’u orman dışı olmak üzere 115 yangına müdahale edildiğini,  30 Temmuz sabah saatleri itibariyla bunlardan 110’unun tamamen kontrol altına alındığını bildirdi. Edremit, Ayvacık ve  Kumluca ilçelerindeki yangınlar tamamen kontrol altına alınanlar arasında.

Kaş, Alanya, Seydikemer, Fethiye, Gömeç, Ayvalık ve  Dikili ilçelerinde çıkan orman yangınlarınaysa havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yangın tehdidi nedeniyle Edremit ve Gömeç’te  210 konut, Seydikemer’de ise 6 mahallede bulunan 408 ev tedbir amacıyla tahliye edilmişti. Muğla Valiliği, 703 kişinin güvenli bölgelere nakledildiğini, Seydikemer Devlet Hastanesi’ndeki 45 hastanın da çevredeki hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Orman yangınları, yangın

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yapay Zekanın Türkçe ve Türkler ile imtihanı
Filenin Sultanları Dünya Milletler Liginde ikide iki yaptı
Türkiye’nin üç aylık COVID-19 karnesi
  • Ege ve Akdeniz’de Yangınlara Müdahale de Tehlike de Sürüyor30 Temmuz 2026
  • Davutoğlu, aktif siyasetten ayrıldı, Gelecek Partisini feshetti30 Temmuz 2026
  • Sinem Dedetaş da gözaltında: varan 3829 Temmuz 2026
  • “Terörsüz Türkiye”: Barışı Yönetmek, Yeni Ortadoğu Düzenini de Yönetmektir29 Temmuz 2026
  • Yeni Parti Programında Yolsuzluk, Yargı ve Yönetim Konuları28 Temmuz 2026
  • Kardeşlik Söylemi Yetmez: Barış Sürecinin Asıl İhtiyacı Güvendir28 Temmuz 2026
  • Öcalan “Üniter devlet” çağrısı yapar mı? 31 Temmuz Cuma’yı bir görelim27 Temmuz 2026
  • Karadeniz’den Hazar’a, Türkiye’nin Etrafındaki Ateş Çemberi Yayılıyor27 Temmuz 2026
  • Filenin Sultanları ikinci kez dünyanın en büyüğü26 Temmuz 2026
  • İstanbul çıkarması fiyaskoya dönüştü: Kılıçdaroğlu kimlere emanet?26 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP