Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP Lideri Özel’den 1 Mayıs için Taksim çağrısı: “Orada olacağım, kefilim”

Yazar: YetkinReport / 24 Nisan 2024, Çarşamba / Oda: Siyaset

Partisinin meclis grubunda CHP’li vekillere seslenen CHP lideri Özgür Özel Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı hatırlatarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim Meydanı’nda kutlanması için çağrı yaptı. (Foto: CHP)

CHP Lideri Özgür Özel, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim Meydanı’nda kutlanması gerektiğini belirterek iktidara çağrıda bulundu.

24 Nisan’da CHP Meclis Grup Toplantısında konuşan Özel, “1 Mayıs Taksim’de kutlanması gereken hak olan işçi bayramıdır. Buradan çağrım özgüvenle işçilere inanarak Taksim’i 1 Mayıs’a açın. Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan kutlanmasına kefaleti ben koyuyorum,” dedi.

Özel, “Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin barışın özgüvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayın,” dedi.

1 Mayıs çağrısı

İstanbul’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının 2012 yılından bu yana Taksim’de yapılması Valilik tarafından yasaklanıyor. Valilik yasakları sebebiyle Taksim meydanında kutlamalar düzenlemek isteyen gruplar polis marifetiyle engelleniyor. Engellerle ilgili DİSK Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş, AYM, Taksim’de kutlama yapılmasının engellenmesinin “Anayasa’nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının engellenmesi” olduğuna karar vermişti.

AYM kararına rağmen İstanbul Valisi Davut Gül bu yıl da meydanın kutlamalara kapalı olacağını, bayramın “Taksim dışındaki herhangi bir alanda kutlanacağını” açıkladı.

AYM kararına değinen Özel, “DİSK bu konuda AYM’ye gitti mahkemeyi kazandı yargı Taksim 1 Mayıs’ta açık olsun derken hâlâ Taksim’i 1 Mayıs’ta kapalı tutmak bir kompleksten boşa bir kaygıdan başka bir şey değil,” dedi.
İktidara seslenen Özel,  “Egemenlik, polisle panzerle korunmaya başladıysa egemenlik elden gitmiş demektir. Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs’a bırakırsınız. Ama o 1 Mayıs’ta artık siz olmazsınız, çünkü bittiniz, tükendiniz demektir” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden Yanıkömeroğlu CHP’de

Aralık ayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak politikalarını eleştirerek kurucusu olduğu İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Sibel Yanıkömeroğlu meclis grup toplantısında parti rozetini alarak CHP’ye geçti.
Yanıkömeroğlu’na parti rozetini takan Özgür Özel, “İstanbul 3. Bölgede zaten bir milletvekilinin 3. Bölgede çok eksikliğini hissediyorduk, depreme karşı verilecek çalışmalarda meclisteki yapıcı muhalefetimizde kendisine çok yük düşecek. Kendisini grubumuza hoş geldin diyorum” dedi.

Aralık ayında YetkinReport’a konuşan Yanıkömeroğlu, “Son dönemde gelişmelerden rahatsızlık duyuyordum. CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran son damla oldu. İstifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim,” demişti.

İYİ Parti haftasonu kongreye hazırlanırken parti içindeki çalkantılar meclis içinde de spekülasyonlara sebep oluyor. 

Anayasa mesajı, Çetin Doğan ve Makbule Özer için çağrı

Özgür Özel, konuşmasında Anayasa tartışmalarına da değinerek “bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların anı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp oradan güç alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet, anayasa ortadan kalkar, o zaman keşmekeş olur o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade vatandaştan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen uyması gerekir. Anayasaya uymak AİHM kararlarına AYM kararlarına bağlayıcılığına uymakla olur,” dedi.

“Bu aksine o terör örgütünü güçlendirirse senin yaptığın böyle uygulamalar güçlendirir. 83 yaşında Türkçe bilmeyen kadını bilmeden muayene ettiği birisi için hapiste atmak taban yapar terör örgütüne. Güçsüzleştirmek için demokrasi lazım, kendine güvenmen lazım. 83 yaşındaki kadınlarla hastalarla uğraşarak adalet gücü otoritesi temin edilmez. Yapmayın, vazgeçin bunlardan.

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 1 Mayıs, özel

OKUMAYA DEVAM EDİN

Altılı Masanın aşması gereken dört sorun
Çin: ABD’ye biz dur demezsek güçsüz ülkeler de diyemez
PKK ateşkes ilan etti, “Öcalan bırakılsın süreci yönetsin” dedi
  • Erdoğan’a bir iyi haber de Trump’tan: NATO zirvesine geliyor3 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu Kurultay’a gitmiyor: CHP’yi kirli insanlara mı bırakayım?3 Haziran 2026
  • “Mutlak butlan” senaryosunda ikinci perde açılıyor: gerilim yüksek3 Haziran 2026
  • Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nu geri çevirdi: Özel CHP Grubunu topluyor1 Haziran 2026
  • Kuşoğlu: “Kemal Bey’in Gruba katılacağını sanmıyorum”1 Haziran 2026
  • Milletvekilliğinin İtibarı, Meclis’in Gücü ve Demokrasinin Geleceği Üzerine1 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu saflarında “devlet aklı” ve “İttihatçılık” lafları1 Haziran 2026
  • Otomotiv’de Dönüşüm: “Designed by China/ Made in Europe”1 Haziran 2026
  • Arkeolojinin Son Yıllardaki Süper Starları: Göbekli Tepe ve Zeugma31 Mayıs 2026
  • Kılıçdaroğlu CHP’deki Bölünmeyi Tescil ederken Kurultay Senaryoları30 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP