Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan teğmenleri hedef aldı: “temizlenecekler”

Yazar: YetkinReport / 08 Eylül 2024, Pazar / Oda: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri hedef aldı, “bunların temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri hedef aldı, “bunların temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz,” dedi.

7 Eylül’de 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreni ardından kılıçlarını çekip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan, ardından da yemin metni okuyarak tartışma yaratan teğmenleri sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan, “Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir,” dedi. 

Erdoğan ayrıca, üç birinci olan kız öğrenciden bahsederek, “Bu oyuna nasıl geldiler, gelindi; şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz” diye konuştu.

Bahçeli teğmenleri eleştirdi, AK Parti yumuşatmaya çalıştı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni ve teğmenlerin çıkışı siyasi çevrede tepkiye sebep olmuş, ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli olayı “istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesi” olarak nitelendirmişti. Bahçeli “meselenin yakından takipçisi olacağız” demişti.

Bahçeli’nin ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik teğmenlerin tepki toplamasını eleştirmiş, “bunlar milletin evlatlarıdır. Tağmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez,” demişti.

Çelik sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Hükümet Türkiye’yi şöyle şöyle kapatmaya çalışıyordu, AK Parti’ye buna karşı bir direniş kılıcı çekildi’ gibisinden üslupla konuşmaları, asıl bunların yaptığı şey işte o eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir”

“Her şey incelenir, değerlendirilir, bir disiplinsizlik varsa bu disiplinsizliğe ya da bakılır ama burada dışarıdan söz söyleyerek, hem bu görüntü üzerinden bir vesayet hortlatmaya çalışan birtakım emekli askerlerin, siyasetçilerin, birtakım yazarların tutumu da yanlıştır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de teğmenlere destek çıkarak, “Bu çocuklar size benzeyip de ‘Hepimiz Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır” denildi.

Harp Okulları mezuniyet törenlerinde yaşananlar ve Z-kuşağı subaylar

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Erdoğan, kılıç, Mustafa Kemal, Teğmenler, yemin

OKUMAYA DEVAM EDİN

En önemli sorun enflasyon, çözüm bulmak Erdoğan’ın işi
AK Parti: İstanbul’da Murat Kurum, 10 Büyükşehir, 15 il açıklandı
Erdoğan dozu arttırdı: Hamas terör değil kurtuluş örgütüdür
  • İsrail-İran krizinden bir Kürdistan çıkar mı? Yeni senaryolar devrede16 Haziran 2025
  • Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurma inadı16 Haziran 2025
  • Anket: Dış politika seçmen için önemli ama başarısız bulunuyor16 Haziran 2025
  • Erdoğan ve Putin Trump’a “diplomasi”, Netanyahu “Birlikte vuralım” diyor15 Haziran 2025
  • Özel, Bayburt’ta, Erdoğan’a: İsrail’e, ABD’ye dik duruş bekliyorum15 Haziran 2025
  • Göç, Güç, Gerilim: ABD’de siyasi şiddet tırmanıyor15 Haziran 2025
  • Netanyahu’ya sözü geçmeyen Trump ve İsrail’in İran saldırısından 5 ders14 Haziran 2025
  • Yeni çatışmalar, yeni dünya düzensizliği ve Hindistan-Pakistan krizi14 Haziran 2025
  • İsrail-İran çatışması: Uzun sürer mi, Türkiye’ye yansımaları ne olur?13 Haziran 2025
  • Ankara’nın İsrail’in İran saldırısı raporu: 6 dalga, 200 uçak, iç destek13 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP