Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İddia: İmamoğlu dosyasının savcısı Adalet, valisi İçişleri bakanı olacak

Yazar: YetkinReport / 03 Haziran 2025, Salı / Oda: Siyaset

Gazeteci Şardan, Erdoğan’ın İmamoğlu soruşturması sorumlusu Başsavcı Gürlek’i Adalet, Vali Gül’ü de içişleri bakanı yapacağını öne sürdü.Fotoğrafta, İçişleri Bakanı Yerlikaya (solda) ve Adalet Bakanı Tunç, sağlarındaki Milli Savunma Bakanı Güler ile bir AK Parti toplantısında görülüyor.

Gazeteci Tolga Şardan, bir süredir Ankara siyaset kulislerinde fısıltıyla bahsedilen iddiaları “İstanbul kaynamaya devam ediyor” başlığı altında T24’te yazdı. Şardan’ın yargı ve güvenlik çevrelerine dayanarak aktardığı iddialara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakkında açılan soruşturma dosyasından sorumlu olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ilk kabine değişikliğinde Yılmaz Tunç’un yerine Adalet Bakanı, İstanbul Valisi Davut Gül de Ali Yerlikaya’nın yerine İçişleri Bakanı olarak atanacak.
Şardan güvenlik ve yargı kulislerinden ayrıntılı olarak aktardığı bilgilerle birlikte şu iki önemli iddiaya yer verdi
• “Gürlek, (…) İmamoğlu hakkındaki terör konulu dosyayı tamamladıktan sonra Ankara’da daha önemli bir göreve getirilecek. Yeni görevin Adalet Bakanlığı olacağı iddiaları konuşuluyor.
• “Ali Yerlikaya’nın yerine halen İstanbul Valiliği görevini yürüten Davut Gül’ün adı gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşündüğü değişikliklerin eli kulağında. Kurban Bayramı sonrasında kabinede değişiklikler için düğmeye basılabileceği belirtiliyor.”
Gürlek, bu göreve getirilmeden önce Bakan Tunç’un yardımcısı, Yerlikaya da bakanlığa getirilmeden önce İstanbul Valisi idi.

Adalet ve İçişleri ödülleri mi?

Bir süredir siyaset kulisinde konuşulan, ilk defa su yüzüne çıkan bu iddialar doğru çıkarsa, Başsavcı ve Valinin, İmamoğlu soruşturmasındaki tartışmalı kararları nedeniyle adeta ödüllendirildiği anlamına gelecek.
Erdoğan’ın Adalet Bakanı yapacağı iddia edilen Başsavcı Gürlek, soruşturma çerçevesinde İmamoğlu’nun tutuklanmasından, soruşturmayla ilgili tutuklanan sanıkları İmamoğlu aleyhine ifade vermeye uygulamaları nedeniyle CHP lideri Özgür Özel’in sert eleştirilerinin hedefinde.
Vali Gül ise, polisin sabah baskınlarından barışçıl protesto gösterilerine katılanlara orantısız şiddet uygulamasına dek uygulamalar nedeniyle muhalefetçe eleştiriliyor.
Yerlikaya ise Bakanlığı Süleyman Soylu’dan devraldıktan sonra uluslararası uzantıları olan, özellikle de uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı çeteler üzerine gidişiyle öne çıktı. Bunula birlikte, Şardan, Yerlikaya’nın İçişleri bünyesinde yapmak istediği bazı değişiklilerin, özellikle Emniyet Teşkilatı içinde kutuplaşmaya neden olduğu ve karşı çıkanların itirazlarını ayrı kanallardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştırdıklarını da yazdı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Akın Gürlek, Ali Yerlikaya, Ekrem İmamoğlu, kabine değişikliği, Yılmaz Tunç

OKUMAYA DEVAM EDİN

Bahçeli’nin güç gösterisi sürüyor: Erdoğan nereye kadar sabredecek?
Kanal İstanbul projesi imar planı iptal
İktidar bağımlılığı / iktidar sarhoşluğu
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
  • CHP Operasyonları, Terörsüz Türkiye Sürecini Enfekte Ediyor2 Aralık 2025
  • Komisyonun Karar Toplantısı Öncesi: Barış Vicdanı Olmadan Barış Olmaz2 Aralık 2025
  • Avrupa Kururken: Su Krizinin Sessiz Siyaseti1 Aralık 2025
  • Askeri Havacılıkta Türkiye’den Bir İlk: Kızılelma Hava Hedefini Vurdu1 Aralık 2025
  • Özel CHP’ye Direniş ve İktidar Vadetti: Bu Yeninin Eskiyle Mücadelesi30 Kasım 2025
  • Karadeniz’deki Tanker Saldırılarını Ukrayna Üstlendi, Türkiye Tepkili30 Kasım 2025
  • DEM Konuştu, PKK Konuştu, AK Parti de MHP de Susuyor29 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP