Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP’li Tan: Fidan, Yurtdışı Denklik Verilmeden Önce Bilkent’e Alınmış

Yazar: YetkinReport / 02 Kasım 2025, Pazar / Oda: Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan’ın eğitim geçmişi bir süredir CHP Genel Başkan Yardımcısı Tan tarafından sorgulanıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yurtdışı üniversite lisans denkliği verilmeden önce Bilkent Üniversitesinde lisansüstü programına başlatıldığını söyledi. Tan, X hesabından yaptığı yayında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kayıtlarına göre Fidan’ın Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, İngilizce Tezli Lisansüstü programına 1997 yılında başladığını, ancak yurtdışı üniversite denkliğinin 1998’de verildiğinin anlaşıldığını yazdı.

Tan, bunu iki ay kadar önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yayınlaması isteğiyle TBMM Başkanlığına verdiği dilekçeye Yükseköğretim Kurulu’ndan yanıta dayandırdı. YÖK’ün yanıtında Fidan’ın Avrupa’da görevliyken “University of Maryland, University College”te tamamladığı üç yıllık lisans programında aldığı derslerin ve kredilerinin söylenmediğini belirtti.

Bu durumun “devletin kurumsal yapısında liyakat, eşitlik ve şeffaflık ilkelerinin nasıl aşındığını açık biçimde” gösterdiğini ileri süren Tan, Fidan’ı bu “ayrıcalıklı” işlem ile “eğitimi hakkındaki şaibeleri” gidermek üzere inisiyatif almaya çağırdı.

YÖK ise, 4 Kasım’da yaptığı açıklama ile Fidan’ın diplomasında herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını, 1996’da yayınlanan yönetmeliğe göre denklik işlemi kesinleşmeden de programa başlamanın mümkün olduğunu söyledi. (*)

Dışişleri Bakanlığı kaynakları daha önce, Tan’ın iddialarını yalanlamış, “kamuoyunu kasıtlı biçimde yanlış yönlendirme” amacını taşıdığını söylemişti.

* 4 Kasım 2025, 11.43’te güncellenmiştir.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

Lübnan, Güney Kıbrıs Avrosunu Türkiye’nin Dostluğuna Yeğledi
Erdoğan İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıkladı
Boğaziçi Üniversitesi direndi, Bulu geldiği gibi gitti
  • İki Kukla Değişken Ortadoğu Matrisinden Çıkarılıyor: IŞİD ve SDG23 Ocak 2026
  • ABD, IŞİD’cileri Irak’a taşıyor: Erdoğan-Trump görüşmesinde gündemdeydi22 Ocak 2026
  • Trump’la Konuşan Erdoğan: Gazze’de ABD’yle hareket Edeceğiz21 Ocak 2026
  • Trump Öncesi Davos Görünümleri: ABD-dışı Batıyı Gelecek Korkusu Sardı21 Ocak 2026
  • Suriye Sınırında Bayrak Kışkırtması: Tepkiler Büyüyor20 Ocak 2026
  • Barrack: SDG’nin Miadı Doldu. ABD Kurdu, Kullandı ve Bitiriyor20 Ocak 2026
  • Suriye’de Aşılan Eşik Türkiye’de Barış Zeminini Güçlendirecek mi?20 Ocak 2026
  • Ateşkes Kolay Uygulanmayacak: SDG, Haseki ve Kobani’yi de Yitirebilir20 Ocak 2026
  • Yunanistan’ın Ege Hamleleri: Türkiye’nin Stratejik Sükûneti ve Riskler19 Ocak 2026
  • Suriye’de Ateşkes: SDG Tutunamadı, Şam’la Uzlaşmaya Döndü. Ankara Memnun19 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP