Yaklaşık iki aydır devam eden fiili Azerbaycan-Ermenistan ateşkesi sınırdan gelen çatışma haberleriyle bir kez daha bozulurken, taraflar birbirlerini sivilleri vurmakla suçluyor.
Bu sabaha karşı taraflar karşılıklı olarak birbirlerini Dağlık Karabağ’daki köyleri vurmakla itham etti.
Gazete Duvar’ın haberine göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev çatışmalarda ölenler olduğunu açıklayarak “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak” derken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan sıkıyönetim ve askeri seferberlik ilan etti. Azerbaycan ise böyle bir adım atmayacaklarını duyurdu.Aliyev “Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır” diyerek Azerbaycan’a destek verdi.
Erdoğan, “Ermeni halkını, kendilerini felakete sürükleyen yönetimlerine ve onları bir kukla gibi kullananlara karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet ederken, tüm dünyaya işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan’ın yanında yer alma çağrısı yapıyoruz” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi yaparak sıcak gelişmeleri konuştu.
Rusya ve Fransa taraflara itidal çağrısında bulundu ve endişelerini dile getirdi.
Son olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in 6 Temmuz’da Yukarı Karabağ’daki Ermeni işgaline diyalog yoluyla çözüm arayan Minsk Grubu’nu ve “ayak sürüyen” Ermenistan’ı eleştirmesi ardından Ermeni birlikler sınır hattında hareketlenmişti. Bu hareketlenme 11-12 Temmuz’da eyleme dönüşmüş ve Tovuz bölgesinde, Azerbaycan makamlarının açıklamasına göre Ermenistan birliklerinin başlattığı karşılıklı topçu ateşine dönüşmüştü.
ABD’nin, sömürge dönemlerinin Britiş Bölge Valilerini aratmayan Tom Barrack'ın sıfatını yazmaya satırlar yetmiyor: ABD…
Son bir haftada ardı sıra gerçekleşen ve bir öğretmen ile 8 çocuğun ölümüyle sonuçlanan silahlı…
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, İran savaşının getirdiği sıra dışı koşullarda hükümetin enflasyonla mücadele…
Geçtiğimiz cumartesi günü Aziz Petrus Bazilikasındaki ayinde Papa’nın ABD’nin ismini telaffuz etmeden İran savaşını eleştirerek…
Dün Şanlıurfa’da, bugün (15 Nisan 2026) Kahramanmaraş’ta yaşanan okul baskınları yalnızca “güvenlik açığı” başlığıyla…
Millî Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 13 ülkede 70 binden fazla birliği…