Siyaset

İzmir’de kurtarma çabası sona erdi, enkazlar kaldırılıyor

Arama kurtarma çalışmalarının en son sona erdiği yer, Rıza Bey Apartmanı oldu. (Fotoğraf: Twitter)

Arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği İzmir, yaralarını sarmaya çalışıyor.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, çalışmaların sürdüğü son enkaz olan Rıza Bey Apartmanı’nda faaliyetin sona erdiğini, diğer çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Depremde 17 bina yıkılırken 114 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralanan 1.035 depremzedenin 137’sinin tedavisi ise hastanelerde sürüyor.

AFAD, JAK, UMKE, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının ekiplerinin çalışmalarını ardından tüm binaların enkazının kaldırılmasına başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da “Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Sadece bir alanda şu an enkazımız kaldı ve o alanda da enkaz altında herhangi bir canlı emaresi yok ama yine de hassas bir şekilde çalışmalarımızı AFAD koordinasyonunda sürdürüyoruz. Enkazımızı da bu hassasiyetle kaldıracağız” diye konuştu.

TOKİ’nin riskli binaların yenilenmesine bir ay içinde başlayacağını açıklayan Kurum, yeni evlerin bir yıl içinde teslim edileceğini söyledi.

Kurum, “Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım” dedi.

Depremden en çok etkilenen ilçe olan Bayraklı’da ilk etapta 1.000 konteynır kurulacağını söyleyen Kurum “Çalışmalar dün başladı, 19 gün sonra teslim edeceğiz.” ifadesini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Var gücümüzle sürdürdüğümüz kurtarma çalışmaları sona erdi. Günlerdir umudumuz olan tüm arama kurtarma ekiplerine ve gönüllülere minnettarız. Emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

2 saat ago

Tarihi görüşme: Özel ve Erdoğan bir araya gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs…

2 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

17 saat ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

1 gün ago

1 Mayıs ve Erdoğan’ın Taksim öfkesi

1 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin verdiği yerler emekçilerin, emeklilerin, sesini duyurmak isteyenlerin Emek…

1 gün ago

AK Parti-CHP temsil asimetrisi ve Erdoğan-Özel görüşmesinde Anayasa

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel…

2 gün ago