Siyaset

Siyasette bugün: Bahçeli’nin anayasa çağrısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, muhalefet partilerini anayasa girişimine davet etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün sürpriz bir çıkış yaparak rakibi iki muhalefet partisini yeni anayasa girişimlerine ortak olmaya çağırdı. 

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Bahçeli, “CHP’ye sesleniyorum: gelin bu sürece siz de destek verin. İP’e sesleniyorum gelin bu onura siz de dahil olun. Darbe anayasasından aziz milletimizi kurtaralım” dedi.

MHP lideri, İYİ Parti’yi konuşmalarında “İP” diye anıyor. 

Muhalefet partilerinin sormakta olduğu Merkez Bankası’nın 128 milyar doları konusuna da değinen Bahçeli, bu konuda hükümete destek çıkarken, TBMM’de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanmasını istedi. 

Kılıçdaroğlu yanıt vermedi

Yine bugün partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, Bahçeli’nin çağrısına değinmedi. AKP ve MHP seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu, “Sen fedakarlık yapıyorsun, oy verdiğin insanlar fedakarlık yapmıyorlar, kibir abidesi olarak saraylarında oturuyorlar. Buna izin vermememiz gerekiyor arkadaşlar. O uçakla yetmiyor 3 tane daha Mercedes alıyorsun. Neyinize yetmiyor” dedi. 

İhale için bakana yüklendi

CHP liderinin gündemindeki bir diğer konu ise Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan ve eşine dair bakanlığa dezenfetkan satma iddiaları oldu

Kılıçdaroğlu, ”Burada Can Özçelik imzasıyla bir haber yayımlandı. Ticaret Bakanı ve kocası ikisi şirket kurmuş dezenfektan üretiyorlar. Kime satıyorlar? Kendi bakanlığına. Allah aşkına ne hale geldiğimizi görüyor musunuz!. Bakan ol şirketin var sürekli şirketinden mal al. Sonra bunu ahlak diye millete sat. Sonra bunu milletin önünde söylenecek tek kelime etmeyeceksin! AK Parti’ye oy veren değerli kardeşlerim, bakın Türkiye nasıl yönetiliyor, kimlere hangi imkanlar sağlanıyor. Sen bu haber çıktıktan sonra çıkıp tek kelime bile etmeyeceksin! Bir yolsuzluklar ülkesi oldu Türkiye. E bu bakan niye sesini çıkarmıyor? E ben yukarıdakini örnek alıyorum diyor, e gençler de pudra şekeriyle idare ediyorlar, hepimiz malı götürüyoruz diyor. Vatandaş da seyrediyor diyor. Sözüm söz sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğiz. İlk yapacağımız iş parlamentoya siyasi ahlak yasası getireceğiz” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı doğruladı

Oda TV’de yayınlanan “Kendi Bakanlığı’na Mal Satan Bakan” başlıklı haber üzerine Ticaret Bakanlığı, Bakan Pekcan ve  eşi Hasan Pekcan’a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığın iddialarına ilişkin olarak açıklama yaptı. Bakanlık, Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden 507 bin 880 liralık ürün alındığını doğrularken, “Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi” duyurusu yapıldı. Bakanlık açıklamasına göre, tartışma yaratan alım ihale açılmadan yapıldı.

HDP’de Kobani gündemi

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ise 26 Nisan’da görülmeye başlayacak olan Kobani davasını “siyasi bir intikam ve kumpas davası” olarak nitelendirdi. Sancar, Kobani davası sürecinde savcıya gönderilen ve”dosyanın genişletilmesi, HDP MYK’nin dosyaya dahil edilmesi gerektiği” vurgusu yapılan belgenin detaylarını paylaştı. Belge daha önce Murat Sabuncu tarafından T24’te haberleştirilmişti.

YetkinReport

Recent Posts

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

2 saat ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

4 saat ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

5 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

18 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

1 gün ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

1 gün ago