Siyaset

Siyasette bugün: Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazeteci Fikret Bilâ’ya konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde bir röportaj esnasında da kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız” sorusuna açıklık getirdi. 

Gazeteci Fikret Bilâ’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu konuyu önce İttifak içinde konuşacağız. Şu aşamada bu konuda özel bir yorum yapmayı düşünmüyorum. Önemli olan ittifakı oluşturan partilerin tutumudur. Tek aday mı çıkacak, yoksa her parti ayrı ayrı mı aday çıkaracak, bunlar olaylar olgunlaştığında yani gündeme geldiğinde oturup konuşacağımız konular. Bizim açımızdan kuşkusuz öncelikle partimizin yetkili organlarının görüşü önemli” dedi.

128 milyar dolar tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın Hazine ile yaptığı satış protokolüne değinerek, “Öyle anlaşılıyor ki, Merkez Bankası gelen baskılara direnemedi ve bu protokolü yapmak zorunda kaldı.  Kime ne kadar, hangi kur üzerinden 128 milyar doların verildiğini bilmiyoruz. Erdoğan da, Hazineden sorumlu bakan da, Merkez Bankası da açıklamıyor. Kaldı ki Erdoğan bu soruyu soranları tehdit ediyor. Tehdit, yapılan işlemlerde bir kanunsuzluk olduğunu gösteriyor. Erdoğan bu kanunsuzluğun sorgulanmamasını istiyor” dedi.

Bilâ’nın T24’te yayınlanan röportajı okumak için tıklayabilirsiniz.

Erdoğan’dan 1915 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanacağı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. 

Yüksek İstişare Kurulu’nda konu tartışılırken Erdoğan’ın “sözde ‘Ermeni soykırımı’ yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceklerini” söylediği bildirildi. 

İklim zirvesi başladı

Öte yandan, ABD Başkanı Biden’ın çağrısıyla ve 40 ülke liderinin katılımıyla gerçekleşen iklim zirvesi başladı. Çevrimiçi olarak yapılan zirvenin açılışında konuşan Joe Biden,2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu sözü verirken, “ABD dünyadaki karbon emisyonunun yüzde 50’sinden azını oluşturuyor. Dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden ülkeler olarak adım atmalıyız” dedi.

Zirvede Erdoğan’ın yanı sıra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuşması bekleniyor. 

Kripto paralar nerede?

Güne damgasını vuran bir diğer gelişme kripto paralarla ilgili. Thodex adlı yerli kripto paranın kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına çıktığı iddia edildi. 

391 bin kişinin işlem yaptığı paranın internet sistemleri bir gündür kapalı. Polis şirketin merkezinde arama yapıyor. 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Thodex’in Türkiye’deki bütün hesaplarına dün bloke koyduğunu açıkladı.

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta kripto varlıkların ödemelerde kullanılmasını yasaklamıştı. 

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetiyle yaptığı görüşmede İsrail ile…

1 saat ago

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

20 saat ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

21 saat ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

23 saat ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

1 gün ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

1 gün ago