Siyaset

Siyasette bugün: Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazeteci Fikret Bilâ’ya konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde bir röportaj esnasında da kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız” sorusuna açıklık getirdi. 

Gazeteci Fikret Bilâ’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu konuyu önce İttifak içinde konuşacağız. Şu aşamada bu konuda özel bir yorum yapmayı düşünmüyorum. Önemli olan ittifakı oluşturan partilerin tutumudur. Tek aday mı çıkacak, yoksa her parti ayrı ayrı mı aday çıkaracak, bunlar olaylar olgunlaştığında yani gündeme geldiğinde oturup konuşacağımız konular. Bizim açımızdan kuşkusuz öncelikle partimizin yetkili organlarının görüşü önemli” dedi.

128 milyar dolar tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın Hazine ile yaptığı satış protokolüne değinerek, “Öyle anlaşılıyor ki, Merkez Bankası gelen baskılara direnemedi ve bu protokolü yapmak zorunda kaldı.  Kime ne kadar, hangi kur üzerinden 128 milyar doların verildiğini bilmiyoruz. Erdoğan da, Hazineden sorumlu bakan da, Merkez Bankası da açıklamıyor. Kaldı ki Erdoğan bu soruyu soranları tehdit ediyor. Tehdit, yapılan işlemlerde bir kanunsuzluk olduğunu gösteriyor. Erdoğan bu kanunsuzluğun sorgulanmamasını istiyor” dedi.

Bilâ’nın T24’te yayınlanan röportajı okumak için tıklayabilirsiniz.

Erdoğan’dan 1915 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanacağı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. 

Yüksek İstişare Kurulu’nda konu tartışılırken Erdoğan’ın “sözde ‘Ermeni soykırımı’ yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceklerini” söylediği bildirildi. 

İklim zirvesi başladı

Öte yandan, ABD Başkanı Biden’ın çağrısıyla ve 40 ülke liderinin katılımıyla gerçekleşen iklim zirvesi başladı. Çevrimiçi olarak yapılan zirvenin açılışında konuşan Joe Biden,2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu sözü verirken, “ABD dünyadaki karbon emisyonunun yüzde 50’sinden azını oluşturuyor. Dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden ülkeler olarak adım atmalıyız” dedi.

Zirvede Erdoğan’ın yanı sıra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuşması bekleniyor. 

Kripto paralar nerede?

Güne damgasını vuran bir diğer gelişme kripto paralarla ilgili. Thodex adlı yerli kripto paranın kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına çıktığı iddia edildi. 

391 bin kişinin işlem yaptığı paranın internet sistemleri bir gündür kapalı. Polis şirketin merkezinde arama yapıyor. 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Thodex’in Türkiye’deki bütün hesaplarına dün bloke koyduğunu açıkladı.

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta kripto varlıkların ödemelerde kullanılmasını yasaklamıştı. 

YetkinReport

Recent Posts

Fon Krizinde Asıl Soru: Para Nerede, Kim Geri Getirecek?

Borsa ve fon krizlerinde dünya tecrübesinin dersi açık: Parayı takip edin. Haksız kazancı sahibinde bırakmayın.…

7 saat ago

Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: bardağı taşıran bugünkü rest

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün parti sözcüsünün yaptığı açıklama üzerine CHP'den istifa etti;…

1 gün ago

Erdoğan-Trump baş başa görüşmesi olmadı ama İran yaptırımları devrede

Erdoğan-Trump baş başa görüşmesi olmadı ama Trump yine de Erdoğan’ın gönlünü almak için bir jest…

1 gün ago

MİT Başkanı Kalın’ın Afganistan-Pakistan trafiği ne anlatıyor?

MİT Başkanı Kalın'ın Afganistan ve Pakistan temasları Katar ile eşgüdüm içinde bölgesel gerilimin düşürülmesini hedefliyor.

1 gün ago

Borsa skandalı: o yatla yurt dışına kayıt dışı para da çıkarıldı mı?

Borsa skandalında sorular artıyor. Pusula ve diğer fonların banka havalesi dışında yurt dışına kayıt dışı…

2 gün ago

Kim bu 12 kişi? Borsa zararını halk değil, vurguncular ödemeli

Patlayan fonlara TEFAS öncesi girip fiyat şişirip fahiş kârlarla çıkarak borsa skandalını tetikleyen isimler de…

3 gün ago