Gündemin enflasyon, Mısır diplomasisi ve siyasetle dolu oldğu bir günde, İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan bir “inceleme” öne çıktı.
İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde “elleri arkasında bağlı” şekilde yürüyerek “saygısızlık ettiği” iddiasıyla başlatıldı inceleme.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan‘ın konuyla ilgili haberini, İBB Sözcüsü Murat Ongun doğruladı.
Konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı bir açıklama yaparak “İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli değerlendirmenin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.
Bakanlık ise “Bahse konu haberde yer aldığının aksine, Bakanlığımızca yapılan işlem bir soruşturma olmayıp, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılmış bir ön inceleme niteliğindedir” açıklamasını yaptı.
Konu sosyal medyada bir espri konusuna dönüştü.
Siyaset gündeminin bir de ciddi tarafı var: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 maddelik anayasa önerisi hazırlığını tamamladıklarını duyurdu.
Mevcut anayasanın parlamenter sisteme göre olduğunu ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle çelişki oluşturması gerekçesiyle hazırlanan taslak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP ile de paylaşılacak. MHP, amacının “başkanlık sistemini kurumsallaştırmak” olduğunu söylüyor.
Ancak yeni biri anayasadan yana olan muhalefet partilerinin hemen hepsi parlamenter sistem vurgusu yapıyor.
Bahçeli, hazırlanan metinden bazı kesitler de sundu.
Diplomaside ise Mısır yakınlaşmasının hemen ardından, Libya ön plana çıktı.
Dün, Trablus’ta resmi ziyaretler için bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı Leyla el-Menguş ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Ziyarete Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan da katıldı.
Çavuşoğlu Kardeş Libya’ya desteğimizi göstermek, stratejik ortaklığımızı geliştirmek ve ikili ilişkilerimizi ele almak üzere Trablus’tayız” dedi.
Libyalı bakan, “Tüm zorluklara rağmen bu sürede büyükelçiliğini açık tutması, Libya vatandaşlarına konsolosluk hizmetlerine devam etmesi ve Libya ile Türkiye arasında uçuşların sürmesi nedeniyle Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Libya konusundaki görüş ayrılığı, Fransa-Yunanistan arasında ciddi sorunlara yol açarak Doğu Akdeniz’deki gerilimin tırmanmasına neden olmuştu.
Yine dün, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki bir heyet Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmişti. Mart ayında Mısır’la diplomatik ilişkilerin başladığını açıklamıştı.
Bu arada, Rize’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın inşa edeceği limana taş sağlamak üzere maden açma çalışmalarına karşı köylülerin direnişi sürüyor. Gazete Duvar’ın haberine göre, köylülere destek olmak için alanda bulunan CHP milletvekili Neslihan Hancıoğlu’na bilgi veren Avukat Yakup Okumuşoğlu, “Dere yatağı şu an komple kayalarla kaplı. Asırlık kestane ağacımız şu anda direnmeye çalışıyor. Bunun da ömrü fazla uzun sürmeyecek gibi görünüyor” dedi.
Kamuoyunda etki ajanlığı ya da etki casusluğu yasası olarak bilinen yasa önerisi, ikinci defa TBMM’de…
İsrail’in önceki Dışişleri Bakanı İsrael Katz kafayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a küfretmeye takmıştı, cevabını vermek de…
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son günlerde popüler isimlerin tutuklanmasıyla Türkiye'nin gündemine giren yasa…
MİT Hukuk Müşaviri Fuat Midas, Etki Casusluğu kavramını örneklerle, ülke adı vermeden anlatmaya başlıyor: “Adam…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 10 Kasım’da yaptığı iki konuşmayla Türkiye’nin “önümüzdeki dönemde” başlatacağı önemli bir siyasi-askeri…
Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili…