Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İmamoğlu hakkında absürt inceleme tepki çekti

Yazar: YetkinReport / 04 Mayıs 2021, Salı / Oda: Siyaset
İmamoğlu’nun bu fotoğrafı, saygısızlık olarak nitelendi.

Gündemin enflasyon, Mısır diplomasisi ve siyasetle dolu oldğu bir günde, İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan bir “inceleme” öne çıktı. 

İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde “elleri arkasında bağlı” şekilde yürüyerek “saygısızlık ettiği” iddiasıyla başlatıldı inceleme. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan‘ın konuyla ilgili haberini, İBB Sözcüsü Murat Ongun doğruladı. 

Konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı bir açıklama yaparak “İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli değerlendirmenin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi. 

Bakanlık ise “Bahse konu haberde yer aldığının aksine, Bakanlığımızca yapılan işlem bir soruşturma olmayıp, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılmış bir ön inceleme niteliğindedir” açıklamasını yaptı.

Konu sosyal medyada bir espri konusuna dönüştü. 

istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu'na çocukların ödevine yardım etmeyip kulaklıkla son ses müzik dinlediği gerekçesiyle soruşturma açıldı pic.twitter.com/HwLSPeBrmP

— Hodja (@hodjaniz) May 4, 2021

A Haber,Kanal 7 gündem@ekrem_imamoglu sevimli köpeğin kontörünü bitirdi…#İmamoğlunaKumpas pic.twitter.com/ht9Xjc9K82

— Ekincan Taşdan (@ekincann) May 30, 2019

Bahçeli’den Anayasa taslağı

Siyaset gündeminin bir de ciddi tarafı var: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 maddelik anayasa önerisi hazırlığını tamamladıklarını duyurdu. 

Mevcut anayasanın parlamenter sisteme göre olduğunu ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle çelişki oluşturması gerekçesiyle hazırlanan taslak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP ile de paylaşılacak. MHP, amacının “başkanlık sistemini kurumsallaştırmak” olduğunu söylüyor.

Ancak yeni biri anayasadan yana olan muhalefet partilerinin hemen hepsi parlamenter sistem vurgusu yapıyor. 

Bahçeli, hazırlanan metinden bazı kesitler de sundu. 

Çavuşoğlu Libya’daydı

Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı Menguş ile ortak basın toplantısında. (Fotoğraf: Twitter: Çavuşoğlu)

Diplomaside ise Mısır yakınlaşmasının hemen ardından, Libya ön plana çıktı. 

Dün, Trablus’ta resmi ziyaretler için bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı Leyla el-Menguş ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ziyarete Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan da katıldı.

Çavuşoğlu Kardeş Libya’ya desteğimizi göstermek, stratejik ortaklığımızı geliştirmek ve ikili ilişkilerimizi ele almak üzere Trablus’tayız” dedi. 

Libyalı bakan, “Tüm zorluklara rağmen bu sürede büyükelçiliğini açık tutması, Libya vatandaşlarına konsolosluk hizmetlerine devam etmesi ve Libya ile Türkiye arasında uçuşların sürmesi nedeniyle Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” dedi. 

Libya konusundaki görüş ayrılığı, Fransa-Yunanistan arasında ciddi sorunlara yol açarak Doğu Akdeniz’deki gerilimin tırmanmasına neden olmuştu. 

Ankara Libya’ya sevinirken kötü haber Rusya’dan geldi

Yine dün, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki bir heyet Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmişti. Mart ayında Mısır’la diplomatik ilişkilerin başladığını açıklamıştı.

İçkencedere Vadisi’nde dere taşla doldu

Bu arada, Rize’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın inşa edeceği limana taş sağlamak üzere maden açma çalışmalarına karşı köylülerin direnişi sürüyor. Gazete Duvar’ın haberine göre, köylülere destek olmak için alanda bulunan CHP milletvekili Neslihan Hancıoğlu’na bilgi veren Avukat Yakup Okumuşoğlu, “Dere yatağı şu an komple kayalarla kaplı. Asırlık kestane ağacımız şu anda direnmeye çalışıyor. Bunun da ömrü fazla uzun sürmeyecek gibi görünüyor” dedi. 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Anayasa, Bahçeli, barış pehlivanoğlu, ibb, içişleri bakanlığı, İkizdere, imamoğlu, inceleme, İşkencedere, Leyla el-Menguş, Libya, MHP, Miısır, Neslihan Hancıoğlu, Sedat Önal, soruşturma, Yakup Okumuşoğlu

OKUMAYA DEVAM EDİN

Seçim güvenliğine dair endişeler
Bay Kemal’in “yalnızlığa itilmiş” hali ve Erdoğan’ın depreşen aşkı
Ankara’da siyasetin gündemi Suriye ve geri dönüşler
  • Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?12 Temmuz 2025
  • İlk somut adım: PKK silah bırakmaya başladı. Devamı nasıl gelecek?11 Temmuz 2025
  • Öcalan ne demek istedi, Erdoğan ne diyecek?10 Temmuz 2025
  • Türkiye İçin Enerjide Megavatın Ötesinde Megastrateji Zamanı10 Temmuz 2025
  • “Seçmeni yanıltmadım” diyen Serap Yazıcı Özbudun’a bir hafıza notu10 Temmuz 2025
  • Eşitsizliklerle Yüzleşmeden Mutabakat Olmaz9 Temmuz 2025
  • “Turpun büyüğü” vuruşu için PKK’nın silah bırakması mı bekleniyor?9 Temmuz 2025
  • AK Parti “Dava” diyor. Peki, siz ne diyorsunuz?8 Temmuz 2025
  • 12 şehit olayında ihmal kuşkusu soruşturuluyor. Avaşin’de ne oldu?8 Temmuz 2025
  • Türkiye’nin önündeki on kritik gün sıcak gelişmelere gebe7 Temmuz 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP