Siyaset

İmamoğlu hakkında absürt inceleme tepki çekti

İmamoğlu’nun bu fotoğrafı, saygısızlık olarak nitelendi.

Gündemin enflasyon, Mısır diplomasisi ve siyasetle dolu oldğu bir günde, İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan bir “inceleme” öne çıktı. 

İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde “elleri arkasında bağlı” şekilde yürüyerek “saygısızlık ettiği” iddiasıyla başlatıldı inceleme. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan‘ın konuyla ilgili haberini, İBB Sözcüsü Murat Ongun doğruladı. 

Konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı bir açıklama yaparak “İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli değerlendirmenin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi. 

Bakanlık ise “Bahse konu haberde yer aldığının aksine, Bakanlığımızca yapılan işlem bir soruşturma olmayıp, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılmış bir ön inceleme niteliğindedir” açıklamasını yaptı.

Konu sosyal medyada bir espri konusuna dönüştü. 

Bahçeli’den Anayasa taslağı

Siyaset gündeminin bir de ciddi tarafı var: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 maddelik anayasa önerisi hazırlığını tamamladıklarını duyurdu. 

Mevcut anayasanın parlamenter sisteme göre olduğunu ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle çelişki oluşturması gerekçesiyle hazırlanan taslak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP ile de paylaşılacak. MHP, amacının “başkanlık sistemini kurumsallaştırmak” olduğunu söylüyor.

Ancak yeni biri anayasadan yana olan muhalefet partilerinin hemen hepsi parlamenter sistem vurgusu yapıyor. 

Bahçeli, hazırlanan metinden bazı kesitler de sundu. 

Çavuşoğlu Libya’daydı

Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı Menguş ile ortak basın toplantısında. (Fotoğraf: Twitter: Çavuşoğlu)

Diplomaside ise Mısır yakınlaşmasının hemen ardından, Libya ön plana çıktı. 

Dün, Trablus’ta resmi ziyaretler için bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı Leyla el-Menguş ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ziyarete Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan da katıldı.

Çavuşoğlu Kardeş Libya’ya desteğimizi göstermek, stratejik ortaklığımızı geliştirmek ve ikili ilişkilerimizi ele almak üzere Trablus’tayız” dedi. 

Libyalı bakan, “Tüm zorluklara rağmen bu sürede büyükelçiliğini açık tutması, Libya vatandaşlarına konsolosluk hizmetlerine devam etmesi ve Libya ile Türkiye arasında uçuşların sürmesi nedeniyle Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” dedi. 

Libya konusundaki görüş ayrılığı, Fransa-Yunanistan arasında ciddi sorunlara yol açarak Doğu Akdeniz’deki gerilimin tırmanmasına neden olmuştu. 

Yine dün, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki bir heyet Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmişti. Mart ayında Mısır’la diplomatik ilişkilerin başladığını açıklamıştı.

İçkencedere Vadisi’nde dere taşla doldu

Bu arada, Rize’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın inşa edeceği limana taş sağlamak üzere maden açma çalışmalarına karşı köylülerin direnişi sürüyor. Gazete Duvar’ın haberine göre, köylülere destek olmak için alanda bulunan CHP milletvekili Neslihan Hancıoğlu’na bilgi veren Avukat Yakup Okumuşoğlu, “Dere yatağı şu an komple kayalarla kaplı. Asırlık kestane ağacımız şu anda direnmeye çalışıyor. Bunun da ömrü fazla uzun sürmeyecek gibi görünüyor” dedi. 

YetkinReport

Recent Posts

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

4 dakika ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

46 dakika ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

3 saat ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

5 saat ago

Türkiye’nin TikTok macerası nereye gider?

TikTok konusundaki gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bir gözden geçirelim. Çünkü buradan hareketle Türkiye’nin…

6 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

19 saat ago