Siyaset

Twitter üzerinden 128 milyar savaşları

Muhalefet partilerinin hükümete yönelttiği “128 milyar dolar nerede?” sorusu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Twitter kampanyası ile siyasi mizaha dönüştü.
Bugün, 5 Mayıs saat 12:34’te “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz?” mesajını yayınladı.

Soruya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 14 dakika sonra şu yanıtı verdi:
“Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam”. Ancak Akşener zinciri sürdürdü ve o da Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na sordu.

Karamollaoğlu’ndan şu yanıt geldi: “Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir. Öyle değil mi @DpGultekinUysal Bey?”

Karamollaoğlu da AK Parti-MHP Cumhur İttifakının karşısında yer alan bir başka partiye, Millet İttifakıyla dirsek temasındaki Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’a pas veriyordu. Uysal zinciri şöyle sürdürdü: “Elbette bu tekerlek kalmaz bu tümsekte Temel Bey! Anadolu’nun Moğol İstilası’ndan buyana görmediği bir kravatlı soygunun parçası bu hiçleştirilen 128 Milyar$. Sormaya devam İlk bulan arasın Sn Genel Başkanlarım @kilicdarogluk@meral_aksener@T_Karamollaoglu İrtibatta kalalım!”

AK Partiden CHP’ye: Yalan Üretim merkezi

Aslında muhalefetin Merkez Bankası’nın rezervlerinden harcandığı iddia edilen 128 milyar dolar konusu iktidarın da gündemindeydi. 4 Mayıs’ta AK parti’nin resmi hesabından yapılan yayında, 5 Mayıs saat 14.00’te 128 milyar doların CHP’nin hayali bir “Yalan Üretim Merkezinin” ürünü olduğuna dair bir yayın yapacakları söylendi. Gerçekten de saat 14.00’de twitter üzerinden 3 dakikalık bir çizgi film yayınına başladı AK Parti. Çizgi filmde Kılıçdaroplu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak parti merkezinde AK parti aleyhine bu 128 milyar yalanını ürettirdiği iddia ediliyordu.

Bir iki saat içinde #YalanÜretim merkezi ve #128MilyarDolarNerede etiketleri Twitter’da “Trend Topic” en çok izlenen yayınlar oldu. Ancak AK Parti’nin propaganda atağını önceden duyurmasını avantaja çeviren muhalefet, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı zincir ile ön almış, etkili olmuştu.

YetkinReport

Recent Posts

İYİ Parti’nin yeni lideri Musavat Dervişoğlu

Seçim yenilgilerinin ardından iç çalkantılarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayında, partide Grup Başkan…

11 saat ago

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor. Gerçekten de öyle. Hiç…

12 saat ago

Bir Türk yetkili: Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapması beklenen ABD seyahatinin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. İsminin…

1 gün ago

ABD’de Columbia, Türkiye’de ODTÜ: öğrenciler neden ayakta?

"ODTÜ'de bugün de bir kez daha Devrim Stadyumu'nun adını söyleyemeyen Rektörlük, Bahar Şenliği'ni Devrim'den soyutlamak,…

1 gün ago

Şimşek’in iki zorlu sınavı: vergi reformu ve kamuda tasarruf

Seçim bitti. Seçim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği gibi değil CHP lideri Özgür Özel’in istediği gibi…

1 gün ago

Dünya fikri mülkiyet günü: Adalet, yaratıcılık ve hakikat

Bugün 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü. Dünyayı fikirlerin ve bu bağlamda kararların yönettiği düşünülürse her…

2 gün ago