Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan ‘normalleşme’ için esnafa destek paketi açıkladı

Yazar: YetkinReport / 17 Mayıs 2021, Pazartesi / Oda: Ekonomi
Erdoğan, yeni önlemleri bugünkü kabine toplantısının ardından açıkladı. (Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan kabine toplantısının ardından 1 Haziran’dan itibaren başlayacak “normalleşme” süreci öncesinde esnafa verilecek destekleri açıkladı.

Erdoğan, 1. grup diye tanımladığı 235 bin işletmeye bir defaya mahsus 5 bin TL destek hibesi verileceğini söyledi.

Bu grupta kahve kıraathane pastane, internet kafe, çay bahçesi gibi işletmeler var.

1 milyon 150 bin işletmeyi kapsayan 2. gruba ise yine bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin TL verilecek.

Bu grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncakçılar, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar, berberler otobüsçüler, pazarcılar ve lokantalar var.

Böylelikle toplamda 1 milyon 385 bin kadar esnafa 4 milyar 602 milyon liralık bir kaynağı hükümet karşılıksız verecek.

Esnafa nefes kredisi adı altında kredi kolaylığı da sağlanayacağını söyleyen Erdoğan, bunun detaylarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyledi.

Çiftçiye kuraklık desteği

Bazı ürünlerle ilgili devlet alım fiyatlarını da açıklayan Erdoğan, çiftçilere seslenerek “Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ellerinde bulunan çeltiğin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verdik. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir” dedi.

Salgının “büyük ölçüde kontrol altına alındığını” söyleyen Erdoğan,  “Kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını görüştük, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız. Bundan sonra eskisi kadar kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ediyoruz” dedi.

1 Haziran’a kadar sokağa çıkma kısıntıları devam edecek.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: covid-19, destek, Ekonomi, Erdoğan, esnaf, hibe, kabine, tarım

OKUMAYA DEVAM EDİN

Merkez Bankası Başkanı Ağbal görevden alındı
Tam karantina geciktikçe ekonomik maliyeti artıyor
Bir Amerikan Devi, On Türk Devine Bedel mi?
  • İmamoğlu Davası: Gizli Tanıklar Düşüyor, Hakimler Değişiyor, Süre Uzuyor13 Aralık 2025
  • Sekiz yıllık sessizliğin ardından Kıbrıs’ta konuşma zamanı13 Aralık 2025
  • Ankara’da Suriye Asabiyeti Artıyor: Hem SDG Hem İsrail12 Aralık 2025
  • TBMM’de Çocuk Tacizi: “Üstünü Örtmeye Çalışanlar da Soruşturulsun”12 Aralık 2025
  • Mehmet Akif Ersoy Tutuklandı; İktidarın Medya Prenslerindendi12 Aralık 2025
  • Y Kromozomu ve Erkeklik: Çöküş mü, Evrim mi?11 Aralık 2025
  • Futboldan Medyaya, Siyasete Dek Topyekûn Çürüme: Ne Patlamaz Lağımmış?10 Aralık 2025
  • Uyuşturucu Suçlaması: Habertürk, Yayın Yönetmeni Ersoy’u Görevden Aldı10 Aralık 2025
  • İmamoğlu Diploma Duruşmasında: Savunmaya Değil, Suçlamaya Geldim8 Aralık 2025
  • Süreçte Barış Vicdanı Neden Eksik?8 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP