Siyaset

Bahçeli milletvekili Şık’ı hedef aldı: Yerin mezarlık olurdu

MHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında konuştu. (Fotoğraf: Twitter / MHP TBMM Grubu)

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık’ın meclis dışında bırakılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu” diye konuştu.

Partisinin haftalık grup toplantısında MHP’li vekillere hitap eden Bahçeli, “TİP’li bir milletvekilin ‘Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor’ iftiraları karşısında ne yapacağız? Böyle bir alçak, TBMM’de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz hazinesinden maaşını alıyor” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları, Şık hakkında, katıldığı bir yayında “Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet, Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir” dediği için başlatılan soruşturmadan bir gün sonra geldi.

Şık, “Şunu açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloku vatansever ve ben terörist isem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var. O iktidarı zayıflatacak her türlü politika, bu iktidarın köpek dişlerini kıracak, azı dişlerini çekecek her şey meşrudur” demiştir.

AKP sözcüsü Ömer Çelik de “Milletvekili sıfatı taşıyan birinin devlet katildir demesi, biz bu üslubu nereden biliyoruz. Silahlı terör örgütleri tarafından kullanılan bir üslup. Böyle düşünüyorsa TBMM’de ne işi var? Böylesi bir iki yüzlülük kabule dilebilir bir şey değil. Bir devlete katil demek o devletin millet tarafından verilmiş meşruiyetine saldırıdır. Bu yapılan iş herhangi bir eleştiri değildir” diye konuştu.

Ömer Çelik’e twitter’dan yanıt veren Ahmet Şık ise “TBMM’de ne işi var?”  sorusuna yanıt olarak “Siyasi parti kılığına girmiş bir çeteyle mücadele etmek için” dedi.

Bu arada, Devlet Bahçeli, HDP’ye yeniden açılan kapatma davasına ilişkin olarak da “Tüm gözler AYM’ye çevrilmiştir. Bu mahkemenin bir kez daha iade seçeneği kalmamıştır” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

2 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

10 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

12 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

12 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago