Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Anayasa Mahkemesi Başkanından sert eleştiriler

Yazar: YetkinReport / 28 Haziran 2021, Pazartesi / Oda: Siyaset
Arslan: “Orwell bugün yaşasaydı dehşeye kapılırdı.” (Foto: Twitter)

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, “Mahkemeler adalet arayışına cevap veremiyorsa, hukuk dışı arayışlar devreye girer” dedi. 28 Haziran’da Ankara’da yapılan “Mesleki Hayat Bağlamında Özel Hayata Saygı Hakkı” konulu sempozyumda konuşan Arslan, “bağımsız ve tarafsız yargılama ilkelerine uygun bir şekilde uyuşmazlıklara çözüm üretemediği bir yerde hukuk dışı arayışların ortaya çıkması kaçınılmazdır” dedi. Arslan’ın bu çıkışı Sedat Peker videoları ve öncesinde Alaattin Çakıcı’nın tahliye edilmesiyle başlayan siyaset-mafya-ticaret-medya ilişkilerinin yeniden gündeme gelmesi bakımından önem taşıyor.
AYM Başkanı, “özel hayata saygı hakkı” konusunda da çarpıcı bir eleştiri getirdi. İngiliz yazar George Orwell’in “1984” adlı kara ütopyasında insanın 24 saatinin devlet kontrolünde olduğu karamsar dünya betimlemesine değinen Arslan “Orwell bugün yaşasaydı, dehşete düşerdi” dedi. Arslan bu konuda şunları söyledi: “Özel hayata saygı hakkının ve mahremiyetin güvence altına alınması, bireyin maddi ve manevi varlığının, özerklik ve özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi bakımından son derece önemlidir. Bunun yanında unutmamak gerekir ki, temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, hukuk güvenliğinin sağlandığı bir hukuk devleti aynı zamanda refah devletinin de olmazsa olmaz şartıdır.”
Anayasa Mahkemesi Başkanının bu sözleri dolaylı olarak, kişisel kayıtların tutulduğu İçişleri Bakanlığını muhatap alıyor. AYM’nin kişi hak ve özgürlüklerine vurgu yapan bazı kararları iktidar çevrelerinde rahatsızlık konusu oluyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti iktidarının müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni Anayasada AYM’nin kapatılmasını istemiş, gelen tepkiler üzerine yetkilerinin tırpanlayacak şekilde kalabileceğini söylemişti.
Arslan’ın açıklamalarının daha ayrıntılı olarak bu bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 1984, Alaattin Çakıcı, anayasa mahkemesi, AYM, George Orwell, özel hayat, Sedat Peker, Zühtü Arslan

OKUMAYA DEVAM EDİN

Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru: 06 AT 5021 plaka kime ait?
Erdoğan’ın dış politikası: gerçekten değişiyor mu?
Düşman çatlatan bir fotoğraf: hem iç hem dış politika için
  • NATO İran Füzesini Türk Hava Sahasına Girmeden Durdurdu4 Mart 2026
  • ABD ve İsrail, Kürtleri Şimdi de İran’a Karşı Kullanmak İstiyor4 Mart 2026
  • Fransa’dan Nükleer Hamle: Öncülük Ettiği Koalisyonda Yunanistan da Var3 Mart 2026
  • İran Savaşında, AB, Rusya, Çin, Arap Ülkeleri ve Türkiye’nin Tutumu3 Mart 2026
  • İran: İlan Edilmeden Başlatılan Savaş ve Küresel Düzende Derin Kırılma3 Mart 2026
  • Özel: CHP “AK Partinin Kara Düzenini Değiştirecek”2 Mart 2026
  • İran Savaşı Büyürken Diplomasi Hâlâ Mümkün mü?2 Mart 2026
  • İran’da Liderliğin Tasfiyesi: Hamaney’in Ölümüyle Omurga Çöktü mü?2 Mart 2026
  • Hamaney, ABD-İsrail Saldırısının İlk Hedefiydi, İlk Vuruşta Öldürüldü1 Mart 2026
  • İsrail ve ABD İran’ı Vurdu: Nükleer Bahane Hedef Rejimi Devirmek28 Şubat 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP