Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Hepsiburada NASDAQ’taki ilk Türk şirketi oldu

Yazar: YetkinReport / 01 Temmuz 2021, Perşembe / Oda: Ekonomi
Hepsiburada’nın gong töreni bugün yapıldı.

E-ticaret platformu Hepsiburada, teknoloji devlerinin işlem gördüğü NASDAQ’ta halka arz edilen ilk Türk şirketi oldu. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyar dolar olarak hesaplanan şirketin NASDAQ’a girmesi vesilesiyle yapılan gong töreni, bugün New York’taydı. 

Şirketin resmi Twitter hebasından yapılan açıklamada “Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak  Nasdaq’ta listelenen ilk ve tek Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın emeği ve tutkusu, müşterilerimizin desteği olmadan bu başarıyı elde edemezdik. Başarımıza ortaklık eden herkese teşekkür ederiz” dendi. 

Şirkete halka arzdan gelen sermaye 700 milyon dolar civarında hesaplandı. Şirketin halka arzı hisse başı 12 dolardan 56.740.000 adet B grubu hisse senediyle gerçekleştirildi. 

Hepsiburada’nın NASDAQ’a girmesi vesilesiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Hepsiburada CEO’su Emirdağ, şirketin halka arz öncesi hisse dağılımının yüzde 75 oranında kurucu Hanzade Doğan kontrolünde, yüzde 25 ise finansal yatırımcı fon Franklin Templeton kontrolünde olduğunu belirtti. 

Sermaye artışıyla beraber  gerçekleşen halka arz sonrasında şirketin piyasadaki hisselerinin oranı  yüzde 20 olurken Hanzade Doğan Boyner ve ailesindeki hissenin yüzde 65, Franklin Templeton kontrolündeki hisselerin ise yüzde 15 olduğu belirtildi. 

Halka arzla ilgili konuşan Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ana pazarlarına odaklanmaya devam edecekleri ancak dış pazarlara da açılmayı hedeflediklerini söyledi. Hanzdade Doğan Boyner, “Yerel pazarımızın yakınlığını ve yeteneklerimizi göz önünde bulundurarak Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve bazı Doğu Avrupa ülkelerine bakıyoruz” dedi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: halka arz, Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada, NASDAQ

OKUMAYA DEVAM EDİN

Enflasyon artışını sürdürüyor: Yüzde 80
Tarım ve Hayvancılık Maliyetlerini Konuşmadan Gıda Fiyatları Konuşulamaz
Akdeniz’de oyun bozan, oyun kuran uçaklar
  • CHP’ye Yargı Fırtınası Şiddetleniyor: Bursa Belediye Başkanı Gözaltında31 Mart 2026
  • Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta Masadaki Liderler mi, Ortodoks Kilisesi mi?30 Mart 2026
  • Halk Savaşa Girmek İstemiyor. Erdoğan, “İnönü 2.0” Siyaseti İzliyor29 Mart 2026
  • CHP’de Yalım Skandalı: Bu “Rezillik” Seçmeni Elbet Etkiler29 Mart 2026
  • Erdoğan, Türkiye’yi Trump’ın Girmemesini İstediği Neyin Dışında Tuttu?28 Mart 2026
  • Kıbrıs’a Dikkat: Oldu Bittiler Söz Konusu28 Mart 2026
  • PKK’nın Silahsızlanması Süreci Neden Tıkanıyor?27 Mart 2026
  • CHP’li Salıcı, Bakan Kurum’a Sordu: Kaç İlde, Kaç Sığınak Yapıldı?27 Mart 2026
  • Trump’ın İran’a Saldırı Tehdidini 6 Nisan’a Ertelemesinin 6 Gerekçesi27 Mart 2026
  • Fransa Avrupa’nın Nükleer Patronu Olabilecek mi? Peki ya Türkiye?26 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP