Ekonomi

Hepsiburada NASDAQ’taki ilk Türk şirketi oldu

Hepsiburada’nın gong töreni bugün yapıldı.

E-ticaret platformu Hepsiburada, teknoloji devlerinin işlem gördüğü NASDAQ’ta halka arz edilen ilk Türk şirketi oldu. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyar dolar olarak hesaplanan şirketin NASDAQ’a girmesi vesilesiyle yapılan gong töreni, bugün New York’taydı. 

Şirketin resmi Twitter hebasından yapılan açıklamada “Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak  Nasdaq’ta listelenen ilk ve tek Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın emeği ve tutkusu, müşterilerimizin desteği olmadan bu başarıyı elde edemezdik. Başarımıza ortaklık eden herkese teşekkür ederiz” dendi. 

Şirkete halka arzdan gelen sermaye 700 milyon dolar civarında hesaplandı. Şirketin halka arzı hisse başı 12 dolardan 56.740.000 adet B grubu hisse senediyle gerçekleştirildi. 

Hepsiburada’nın NASDAQ’a girmesi vesilesiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Hepsiburada CEO’su Emirdağ, şirketin halka arz öncesi hisse dağılımının yüzde 75 oranında kurucu Hanzade Doğan kontrolünde, yüzde 25 ise finansal yatırımcı fon Franklin Templeton kontrolünde olduğunu belirtti. 

Sermaye artışıyla beraber  gerçekleşen halka arz sonrasında şirketin piyasadaki hisselerinin oranı  yüzde 20 olurken Hanzade Doğan Boyner ve ailesindeki hissenin yüzde 65, Franklin Templeton kontrolündeki hisselerin ise yüzde 15 olduğu belirtildi. 

Halka arzla ilgili konuşan Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ana pazarlarına odaklanmaya devam edecekleri ancak dış pazarlara da açılmayı hedeflediklerini söyledi. Hanzdade Doğan Boyner, “Yerel pazarımızın yakınlığını ve yeteneklerimizi göz önünde bulundurarak Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve bazı Doğu Avrupa ülkelerine bakıyoruz” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Olimpiyatlar tarih yazacak: Ilk kez kadın-erkek sayısı eşit

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin kampanyasında duyurdu: “2024…

13 saat ago

ABD İsrail’in katliamını alkışlarken Çin Filistin’i birleştiriyor

ABD Kongresi 23 Temmuz 2023 tarihli oturumuyla insanlık ve demokrasi tarihinde bir utanç sayfası açtı.…

19 saat ago

Özel’den Erdoğan’a belediye yanıtı: “Al camilerin, trafoların hakkını, düş yakamızdan”

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsili konusundaki açıklamalarına…

2 gün ago

Fidan: “Erdoğan-Esad görüşmesi için çalışmalar sürüyor”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında…

2 gün ago

Hayvanlar, çocuklar: Erdoğan’ın yasada ısrarı neden?

“Seçkinler rahatsız oluyorlarmış, tuzu kurular gürültü yapıyorlarmış, sesi çok çıkan cazgırlar ortalığı velveleye veriyorlarmış. Bunların…

2 gün ago

Tüm tarihin en sıcak günü: Biyoçeşitlilik azalıyor

Dünya, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir hızla ısınıyor ve bu yıl, bilim insanlarının kaydettiği…

3 gün ago