Ekonomi

Hepsiburada NASDAQ’taki ilk Türk şirketi oldu

Hepsiburada’nın gong töreni bugün yapıldı.

E-ticaret platformu Hepsiburada, teknoloji devlerinin işlem gördüğü NASDAQ’ta halka arz edilen ilk Türk şirketi oldu. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyar dolar olarak hesaplanan şirketin NASDAQ’a girmesi vesilesiyle yapılan gong töreni, bugün New York’taydı. 

Şirketin resmi Twitter hebasından yapılan açıklamada “Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak  Nasdaq’ta listelenen ilk ve tek Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın emeği ve tutkusu, müşterilerimizin desteği olmadan bu başarıyı elde edemezdik. Başarımıza ortaklık eden herkese teşekkür ederiz” dendi. 

Şirkete halka arzdan gelen sermaye 700 milyon dolar civarında hesaplandı. Şirketin halka arzı hisse başı 12 dolardan 56.740.000 adet B grubu hisse senediyle gerçekleştirildi. 

Hepsiburada’nın NASDAQ’a girmesi vesilesiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Hepsiburada CEO’su Emirdağ, şirketin halka arz öncesi hisse dağılımının yüzde 75 oranında kurucu Hanzade Doğan kontrolünde, yüzde 25 ise finansal yatırımcı fon Franklin Templeton kontrolünde olduğunu belirtti. 

Sermaye artışıyla beraber  gerçekleşen halka arz sonrasında şirketin piyasadaki hisselerinin oranı  yüzde 20 olurken Hanzade Doğan Boyner ve ailesindeki hissenin yüzde 65, Franklin Templeton kontrolündeki hisselerin ise yüzde 15 olduğu belirtildi. 

Halka arzla ilgili konuşan Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ana pazarlarına odaklanmaya devam edecekleri ancak dış pazarlara da açılmayı hedeflediklerini söyledi. Hanzdade Doğan Boyner, “Yerel pazarımızın yakınlığını ve yeteneklerimizi göz önünde bulundurarak Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve bazı Doğu Avrupa ülkelerine bakıyoruz” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Rusya ile enerji savaşı kızışıyor

Bu sabah çok erken saatlerde Dubai’ye, merkezi orada olan dünyanın önde gelen enerji düşünce kuruluşlarından…

4 saat ago

İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir?

Tarihimizdeki en adaletsiz, en eşitsiz seçimlerden birine gidiyoruz 31 Mart’ta. Özellikle İstanbul’da. İstanbul’un CHP’li Büyükşehir…

23 saat ago

Fiber optikte Avrupa üçüncülüğü: manipülasyon mu, başarı mı?

Dünyada internetin gelişmesi 2000 sonrasında oldu. Ülkemizde Karayolları, Havayolları, Denizyolları vs ile ilgilenen Ulaştırma  Bakanlarına,…

1 gün ago

IŞİD’in hedefleri mi değişti, taktikleri mi değişti, patronu mu değişti?

Moskova’daki kanlı konser salonu saldırısından bu yana istihbarat, güvenlik, diplomasi dünyasından kaynaklarımla konuşuyorum. Hepsinin birleştiği…

2 gün ago

Sencar: “İktidar Kurum için değil İmamoğlu için çalışıyor”

MetroPoll araştırma şirketinin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, 31 Mart yerel seçimlerinden iki hafta önce…

2 gün ago

BM’in Gazze’de ateşkes kararı ABD-İsrail gerilimini arttırdı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana ilk kez Gazze’de derhal ateşkes…

3 gün ago