Ekonomi

TÜSİAD Başkanı: Türkiye-ABD sorunlarının kaynağı güvensizlik

TÜSİAD YK Başkanı Simone Kaslowski beraberindeki heyet ile birlikte ABD’nin başkentinde temaslarda bulundu. (Foto: TÜSİAD)

Türkiye Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski Türkiye ile Amerika arasında karşılıklı güvensizlikten kaynaklanan problemlerin devam ettiğini, bu problemlerin ancak diyalog ve çözüm odaklı yaklaşımla aşılabileceğini belirtti.

TÜSİAD Başkanı Kaslowski, beraberindeki heyet ile birlikte 15-16 Kasım tarihlerinde ABD’nin başkenti Vaşington’da Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği yetkilileriyle görüştü. Kongre’de de temaslarda bulunan heyet, ayrıca Türkiye’nin Vaşington Büyükelçisi Murat Mercan’ı ziyaret etti. 

TÜSİAD sitesinden yapılan açıklamaya göre Simone, görüşmelerin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türk-Amerikan ilişkilerindeki sorunların giderilmesi her iki ülkenin ulusal çıkarları açısından son derece önemlidir. İlişkilere ortak ilke ve değerlere dayalı, uzun vadeli stratejik bir bakış açısıyla yeniden odaklanılması, kurumsal ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi gerekiyor. İlişkilerdeki karşılıklı güvensizlikten kaynaklı sorunlar ancak diyalog yoluyla, samimi ve çözüm odaklı bir yaklaşımla giderilebilir.”

TÜSİAD heyetinin gerçekleştirdiği toplantılarda ayrıca iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasının kolaylaştırılması için bazı korumacı önlemlerin giderilmesi gerektiği belirtildi. 

YetkinReport

Recent Posts

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

1 saat ago

Tarihi görüşme: Özel ve Erdoğan bir araya gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs…

2 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

17 saat ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

1 gün ago

1 Mayıs ve Erdoğan’ın Taksim öfkesi

1 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin verdiği yerler emekçilerin, emeklilerin, sesini duyurmak isteyenlerin Emek…

1 gün ago

AK Parti-CHP temsil asimetrisi ve Erdoğan-Özel görüşmesinde Anayasa

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel…

2 gün ago