DEVA Partisi kurucular kurulu üyesi emekli asker Metin Gürcan, sosyal medya hesabından “siyasi casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.
Gürcan sabah saaterinde Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
“Siyasi casusuluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum.”
DEVA Partisinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2020 yılında başlattığı bir soruşturmaya dayanarak Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile Gürcan’ın evinde arama yapıldı, aramanın ardından Gürcan gözaltına alındı. Parti yetkilileri, soruşturma bağlamında başka kişilerin de gözaltına alındığını aktardı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuyla ilgili partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı:
“Bugünkü gelişme eğer siyasi bir gelişmeyse, eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa veya hedef ülkenin bu ağır ekonomik kriz gündeminin üzerini örtmekse şunu ifade etmek istiyorum ki bu tür olaylar, bu tür girişimler DEVA kadrolarını asla yıldıramaz” dedi.
Babacan, bugün Osman Kavala’nın tutuklu olarak yargılandığı Gezi Parkı davasının ikinci duruşması olduğunu hatırlatarak:
“Dosyayı henüz bilmiyoruz, vakıf olmaya çalışıyoruz. Bugün de Kavala duruşması var, biliyorsunuz. Zamanlaması gerçekten ilginç, neden bugün acaba” dedi.
PKK’nın ilk silahı bırakacağı gün ve yer konusunda çok sayıda haber çıkıyor. Kandil kaynaklı olduğu…
Kıbrıs meselesi, onlarca yıldır kavramsal tuzaklara sıkışmış bir diplomasi başlığı olmaktan öteye gidemedi. Kıbrıs’ta “İki…
Alfred Hitchkok, 1962’de François Truffaut ile yaptığı radyo söyleşisinde, “sürpriz” ile “gerilim” arasında nasıl bir…
Hapis tehdidi CHP lideri Özgür Özel’e dek uzandı. Özel ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın…
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, 30 Haziran Pazartesi günü Ankara’daydı. Önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la…
CHP lideri Özgür Özel partisinin sadece terörsüz değil, terörsüz ve demokratik bir Türkiye istediğini söyledi.…