Siyaset

Milli Savunma Bakanı’ndan “Sınırlar kevgire döndü” eleştirilerine yanıt

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile hudut güvenliğine yönelik inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Hatay’a gitti. (Foto: MSB)

Milli Savunma Bakıan Hulusi Akar, Türkiye sınırından kayıtsız girişlerin büyük ölçüde kontrol altında tutulduğunu, kontrolsüz geçiş sebebiyle ülkede göçmen sorunu olduğu eleştirilerinin “dezenformasyon” olduğunu söyledi.

Hudut güvenliğiyle ilgili inceleme ve denetlemelerde bulunmak için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hatay’a giden Bakan Hulusi Akar, burada Sözcü Gazetesi’nden Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtladı.

Akar, “Düzensiz göçmen/terörist geçişi ile kaçakçılığın engellenmesi için sınır güvenliğinde aldığımız tedbirler ile caydırma, görme, bulma ve engelleme vazifelerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. Burada ciddi bir operasyon, emek ve çalışma söz konusu” dedi.

Akar, “yalan haber ve sahte videolarla dezenformasyon” yapılıdığını, bu sebeple “sınırların kevgire döndüğü” eleştirilerinin yükseldiğini belirterek, “Bu yapılan dezenformasyon ile Türkiye’de dolaşan tüm yabancıların kaçak olduğu, sınırlarda bir engelleme olmadığı algısını yaymak istiyorlar. ‘Sınırlar kevgire döndü!’ diyorlar… Oysa hudutlarımızda çok ileri teknolojiler kullanılıyor. Hudutların korunmasını millî bir mesele olarak görüyoruz. Bunun polemik konusu yapılmaması lazım. Sadece hudut değil, savunma ve güvenlik millî bir konudur ve bunun günlük politikanın dışında tutulmasının önemli olduğunu değerlendiriyoruz,” dedi.

Türkiye’deki göçmen sayısının dönüşlerle birlikte 3 milyon 700 bine düştüğünü söyleyen Akar, şunları söyledi:

“Sığınmacıların BM kriterlerine uygun güvenli, gönüllü ve saygın bir şekilde dönüşleri için gerekli şartların oluşmasına yönelik her türlü çaba da ülkemiz tarafından gösterilmektedir. Biz tarihimize, geçmişimize, atalarımıza yaraşır bir şekilde yapılması gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bizim yaptığımızı kimse yapamadı.”

Yazının devamını bu linkten okuyabilirsiniz:

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan, Türkiye’yi Trump’ın Girmemesini İstediği Neyin Dışında Tuttu?

Tamam, normal koşullar altında değiliz ama ABD Başkanı Donald Trump’ın şu sözleri, normal koşullar altında…

1 gün ago

Kıbrıs’a Dikkat: Oldu Bittiler Söz Konusu

Kıbrıs yeniden ısınıyor. Ama bu kez mesele sadece diplomatik gerilim değil; zamanla yarışan, çok boyutlu…

1 gün ago

PKK’nın Silahsızlanması Süreci Neden Tıkanıyor?

Türkiye’de yeniden canlanan çözüm süreci, ilk bakışta umut verici bir tablo sunuyordu. PKK’nın silah bırakma…

2 gün ago

CHP’li Salıcı, Bakan Kurum’a Sordu: Kaç İlde, Kaç Sığınak Yapıldı?

  CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, hükümete, bölgesel çatışmalar ve afetlere karşı yapılacağı söylenen…

2 gün ago

Trump’ın İran’a Saldırı Tehdidini 6 Nisan’a Ertelemesinin 6 Gerekçesi

ABD Başkanı Donald Trump, 26 Mart akşamı ani bir kararla, Hürmüz Boğazı’nı tamamen açmazsa İran’ın…

3 gün ago

Fransa Avrupa’nın Nükleer Patronu Olabilecek mi? Peki ya Türkiye?

Mehmet Fatih Ceylan Ece Şölendil* ABD/İsrail ikilisinin 28 Şubat’ta İran’a karşı başlattığı savaşın bölgesel ve…

3 gün ago