Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Milli Savunma Bakanı’ndan “Sınırlar kevgire döndü” eleştirilerine yanıt

Yazar: YetkinReport / 10 Mayıs 2022, Salı / Oda: Siyaset
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile hudut güvenliğine yönelik inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Hatay’a gitti. (Foto: MSB)

Milli Savunma Bakıan Hulusi Akar, Türkiye sınırından kayıtsız girişlerin büyük ölçüde kontrol altında tutulduğunu, kontrolsüz geçiş sebebiyle ülkede göçmen sorunu olduğu eleştirilerinin “dezenformasyon” olduğunu söyledi.

Hudut güvenliğiyle ilgili inceleme ve denetlemelerde bulunmak için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hatay’a giden Bakan Hulusi Akar, burada Sözcü Gazetesi’nden Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtladı.

Akar, “Düzensiz göçmen/terörist geçişi ile kaçakçılığın engellenmesi için sınır güvenliğinde aldığımız tedbirler ile caydırma, görme, bulma ve engelleme vazifelerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. Burada ciddi bir operasyon, emek ve çalışma söz konusu” dedi.

Akar, “yalan haber ve sahte videolarla dezenformasyon” yapılıdığını, bu sebeple “sınırların kevgire döndüğü” eleştirilerinin yükseldiğini belirterek, “Bu yapılan dezenformasyon ile Türkiye’de dolaşan tüm yabancıların kaçak olduğu, sınırlarda bir engelleme olmadığı algısını yaymak istiyorlar. ‘Sınırlar kevgire döndü!’ diyorlar… Oysa hudutlarımızda çok ileri teknolojiler kullanılıyor. Hudutların korunmasını millî bir mesele olarak görüyoruz. Bunun polemik konusu yapılmaması lazım. Sadece hudut değil, savunma ve güvenlik millî bir konudur ve bunun günlük politikanın dışında tutulmasının önemli olduğunu değerlendiriyoruz,” dedi.

Türkiye’deki göçmen sayısının dönüşlerle birlikte 3 milyon 700 bine düştüğünü söyleyen Akar, şunları söyledi:

“Sığınmacıların BM kriterlerine uygun güvenli, gönüllü ve saygın bir şekilde dönüşleri için gerekli şartların oluşmasına yönelik her türlü çaba da ülkemiz tarafından gösterilmektedir. Biz tarihimize, geçmişimize, atalarımıza yaraşır bir şekilde yapılması gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bizim yaptığımızı kimse yapamadı.”

Yazının devamını bu linkten okuyabilirsiniz:

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Akar, göç, Hatay, Hulusi Akar

OKUMAYA DEVAM EDİN

İklim krizinden sosyal adalete Açık Radyo’nun sesi neden önemli?
Sözde yargı reformu ve eften-püften strateji belgeleri
Siyasette yeni moda: Aday olamayan istifa ediyor
  • Cezaevinden “Küresel İkon” Makamına Mehmet Haberal11 Mayıs 2026
  • Erdoğan, Özel’in “Gürlek Seni Dinliyor” İhbarını Duymazdan Gelebilir mi?11 Mayıs 2026
  • Kıbrıs’ta Anayasal Boşluk: Çözümsüzlük Sadece Türkleri mi Vurdu?10 Mayıs 2026
  • “Seks, Yalanlar ve Video” ve CHP’ye Olanların Tek Cümlede Özeti9 Mayıs 2026
  • Tarımın Ve Akışların Yeni Jeopolitiği: Biz Neresindeyiz?9 Mayıs 2026
  • CHP’ye Çin İşkencesi: Afyon’da İlticacı, Uşak ve Antalya’da İtirafçılar8 Mayıs 2026
  • Türkiye’nin kıtalararası balistik füze ilanı ne anlama geliyor?7 Mayıs 2026
  • Veri Merkezleri ve Enerji: Yeni Jeopolitiğin Kalbi7 Mayıs 2026
  • Bahçeli’nin “Öcalan Barış Süreci Koordinatörü olsun” önerisinin perde arkası5 Mayıs 2026
  • Türkiye-AB geriliminde Temmuz eşiği. Erdoğan aslında ne dedi, ne yapmalı?5 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP