Hayat

Milli Boksörlerden Türkiye’ye 5 Altın Madalya

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen organizasyonda finalde Kazak boksör Alua Balkibekova’yı yenerek şampiyon olan Milli Boksör Ayşe Çağırır, ödül töreninin ardından gazetecilere “Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Bu altın madalyayı ülkeme armağan ediyorum” dedi.

Türkiye Milli Takımı Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 5 altın ve 2 bronz madalya alarak Türkiye boks tarihine geçti. Uluslararası Boks Birliği (International Boxing Association) tarafından Türkiye’de üdzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası 6 sıklette yapılan final maçlarıyla tamamlandı.

Türkiye’nin milli sporcuları, İstanbul Başakşehir Gençlik ve Spor Tesislerinde düzenlen turnuvaryı 5 altın madalyayla tamamladı. Sporcular 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplam 7 madalya elde etti.

48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve 81+ kiloda Şennur Demir finalde rakiplerini yenerek altın madalyaya hak kazandı.

70 kiloda Sema Çalışkan ile 81 kiloda Elif Güneri, şampiyonayı bronz madalyayla tamamladı.

Milli sporcular 5 madalya alınan 2005 yılının ve 2 şampiyonluğun geldiği 2008 Dünya Şampiyonasını geride bırakarak rekor kırdı ve Türkiye kadınlar boksunun en başarılı Dünya Şampiyonasına imza attı.

YetkinReport

Recent Posts

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

2 saat ago

Tarihi görüşme: Özel ve Erdoğan bir araya gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs…

2 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

17 saat ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

1 gün ago

1 Mayıs ve Erdoğan’ın Taksim öfkesi

1 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izin verdiği yerler emekçilerin, emeklilerin, sesini duyurmak isteyenlerin Emek…

1 gün ago

AK Parti-CHP temsil asimetrisi ve Erdoğan-Özel görüşmesinde Anayasa

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel…

2 gün ago