Siyaset

Erdoğan’dan Suriye’ye operasyon mesajı: “Parmak sallayanları dinlemeyeceğiz”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türkiye’nin Suriye’de askeri harekat yapmasına karşı oldukları yönündeki açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Suriye’ye harekat mesajı geldi.

Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 25 Ağustosta konuşma yapan Cumhurbaşkanı, “Bize sakın ha diye parmak sallayanları dikkate almıyoruz, mücadelemiz sürecek,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez Mayıs ayında Suriye’nin kuzeyine askeri operasyon sinyali vermiş, bu tarihten bu yana hem Rusya, İran hem de ABD cephesinden harekata karşı açıklamalar gelmişti.

Erdoğan 5 Ağustosta Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüş, Putin’in kendisine “Suriye’deki sorunları Şam ile çözme” mesajı verdiğini aktarmıştı. Astana görüşmeleri çerçevesinde Tahran’da İbrahim Reisi, Putin ve Erdoğan’ın toplantısı ardından Reisi’nin de Şam’ı işaret ettiği belirtilmiş, ardından Ankara’dan Suriye yönetimi ile normalleşme sinyaller gelmeye başlamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 23 Ağustos’ta Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ile Moskova’da görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Lavrov,  “Önemli olan, yeni askeri faaliyetlere izin verilmemesi, daha önce Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bulunan siyasi ilkeler temelinde diplomatik kanallar üzerinden anlaşma sağlanması” dedi.

Erdoğan: “Parmak sallayanları dikkate almıyoruz”

Suriye’ye yönelik operasyona karşı verilen mesajlara sert cevap veren Erdoğan, “Güney sınırlarımızı bir uçtan diğer uca 30 km derinliğinde bir koridor ile güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini tüm dünyaya ilan ediyorum” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendileri diledikleri zaman diledikleri yere harekât düzenleyip bize sakın ha deyip parmak sallayanların riyakârlıklarının farkındayız, bu samimiyetsiz ifadeleri asla dikkate almıyoruz. Ülkemizin güvenlik önceliklerine göre bu operasyonları sürdüreceğiz. Hep söylediğimiz gibi, bir gece ansızın gelebiliriz hem de her yere gelebiliriz. Bizim diğerlerinden farkımız, kimsenin toprağında, birliğinde beraberliğinde gözümüz yok. Biz kendi güvenliğimiz ve dostlarımızın huzuru için çalışıyoruz. Geçmişi sömürge ve katliam lekeleriyle dolu olan hiçbir ülkenin, Türkiye’nin bu ilkeli ve adil mücadelesine söz söyleme hakkı yoktur”.

YetkinReport

Recent Posts

Özel, Deniz Gezmişlerin anmasında: 6 Mayıs CHP için dönüm noktasıydı

CHP lideri Özgür Özel 6 Mayıs sabahı Ankara, Karşıyaka mezarlığında Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve…

1 saat ago

İliç Maden Kazası Komisyonu Erzincan’da inceleme yapacak

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeninde 13 Şubat'ta 9 işçinin toprak altında kaldığı siyanürlü…

2 saat ago

Gerçek sorunları çözmek yerine sözde “sivil” anayasa dayatması

TRT Haber’in “Yeni anayasa sürecinde 3 yöntem” başlıklı haberine göre TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un siyasi…

6 saat ago

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: eğitim ideolojinin tatmin alanı değildir

Millî eğitim sitemimiz yıllardır devasa sorunlarla boğuşuyor. Bir yandan hızla artan nüfus, bir yandan inanılmaz…

6 saat ago

Söyleten sensin: Sinan Ateş cinayeti örtbas edilebilir mi?

Sinan Ateş cinayetine dair iddianamenin tamamlandığı haberleri 29 Nisan’da haber sitelerine düştü. 16 ayda hazırlanan…

24 saat ago

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıda…

2 gün ago