Categories: Siyaset

Şarkıcı Gülşen İmam Hatip Lisesi sözleri sebebiyle tutuklandı

Pop şarkıcısı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, İmam Hatip Liseleri ile ilgili sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla tutuklandı. 

Nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği sözleri içeren bir videonun sosyal medyada paylaşılması ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

“İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ “ sözleri tepkiye sebep olan Gülşen, 25 Ağustos’ta gözaltına alındı. İstanbul Adliyesine getirilen şarkıcı, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gülşen çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

Gülşen: “bu görüntü kim tarafından servis edildi?”

Ünlü şarkıcı savcılıkta verdiği ifadesinde ifadelerinin grup üyesi ile aralarındaki bir şakalaşma olduğunu belirterek “imam hatiplilere” yönelik bir ifadesi bulunmadığını söyledi. 

Gülşen,  “bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum. Ben İmam Hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım,” dedi. 

Sosyal medya hesabından da bir açıklama yapan Gülşen, “söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum,” ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Kabaş’ı tutuklayan savcı

Ünlü şarkıcı Ocak ayında bir gösterisinde giydiği kostümü sebebiyle gündeme oturmuş, transparan kıyafetine verilen tepkilere bir açıklama ile cevap vermişti. Gülşen’in cevabı sosyal medyada gündem olmuştu.  Aynı günlerde gazeteci Sedef Kabaş, canlı yayında kullandığı ifadeler sebebiyle tutuklanmıştı.

Gazeteci Barış Pehlivan Halk TV yayınında Gülşen hakkında soruşturma başlatan İstanbul Savcısının gazeteci Sedef Kabaş’ı gözaltına aldıran kişi olduğunu, ve meslek hayatına yeni başlayan bir savcı olduğunu aktardı. 

Pehlivan, “Gülşen’i gözaltına alan, tutuklamaya sevk eden savcı daha bir yıllık savcı değil. Bu savcı Sedef Kabaş’ı gözaltına aldıran savcıdır. Kendisi 2018 yılında hukuk fakültesinden mezun olmuş. Yani 20’li yaşlarda” dedi. 

Kılıçdaroğlu: “Hemen serbest bırakın”

Gülşen’in tutuklanmasına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hukuka adalete ihanet etmeyin, sanatçıyı derhal serbest bırakın” ifadelerini kullandı.

 

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

10 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

18 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

20 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

20 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago