Siyaset

Aile Bakanlığı’nın projesinde AK Parti tanıtımı mı yapılıyor?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürüttüğü Ulusal Hane Ziyaretleri projesinde AK Parti icraatlerinin anlatıldığı broşürler mi dağıtılıyor? Bakanlık bu konuda verilen soru önergesinde iddialara cevap vermedi, yalnızca projeyi tanıttı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Ulusal Hane Ziyaretleri Projesinin AK Parti icraatlarının tanıtılması için kullanıldığı iddiaları Meclis gündemine taşındı. Bakanlık, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu konuda verdiği soru önergesine 4 Ekim’de verdiği yanıtta iddialar ile ilgili bir açıklama yapmazken, projeyi tanıtmak ile yetindi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Bakanlığa bağlı Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde yapılan Ulusal Hane Ziyaretleri uygulamasında ziyaret edilen evlerde AK Parti icraatlarının anlatıldığı siyasi broşürlerin dağıtıldığı iddiasını  yalanlamadı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 31 Ağustos’ta Bakanlığın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi vermiş, ASDEP kapsamındaki projede Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışan personelin “Cumhurbaşkanı ve iktidarın icraatları adına siyasi faaliyete yönelik bildiriler dağıtmak” için eğitildiğini, memurların siyasi parti görevi yürüttüğü iddialarını sormuştu.

Gürer, 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edilmesini öngören projede, evlere Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı mektupların da dağıtıldı iddialarını meclis gündemine taşımıştı. 

Gürer yaptığı açıklamada “Köy ve kasabalarda devlet memuru eli ile dağıtılan mektup seçime yönelik bir çabadır. Devletin fakir fukaraya sağlaması gereken yardımların dahi siyasi bir amaç için kullanıldığı görülmektedir. Mutlaka ihtiyaç sahibi olana yardım sağlanmalıdır. Yoksulluğu bertaraf etmek yerine mektup ile seçim propagandasını yapmak devlet anlayışı ile örtüşmez. Devlet tüm yoksullara destek vermek zorundadır,” demişti.

Bakanlık yalanlamadı

Bakanlık, Gürer’in soru önergesini 4 Ekim’de yanıtladı. Yanıtta iddialarla ilgili bir açıklama yapılmazken yalnızca proje tanıtıldı.

Cevapta, “Ulusal Hane Ziyaret Programı çerçevesinde hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarının tespit edilmesi amacıyla ziyaretler düzenlenmektedir,” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, bu ziyaretler kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) personeli ve Sosyal Hizmet Merkezleri’nde (SHM) görevli ASDEP personelinin görevlendirildiğini belirtti.

Bakan Derya Yanık, Eylül’de yaptığı açıklamada Aile Sosyal Destek Programı çerçevesindeki ziyaret projesinde 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edileceğini ve ziyaretlerin amacının “ihtiyaç tespiti” olduğunu belirtmişti.

Yanık, “10 bine yakın SYDV personelimiz, 5 bin de ASDEP personelimiz ile bugün sahaya dağılacağız. 26 milyon hanenin tamamına gireceğiz ve her birinde bu tetkikleri yeniden yapacağız,” demişti.

YetkinReport

Recent Posts

Söyleten sensin: Sinan Ateş cinayeti örtbas edilebilir mi?

Sinan Ateş cinayetine dair iddianamenin tamamlandığı haberleri 29 Nisan’da haber sitelerine düştü. 16 ayda hazırlanan…

14 saat ago

Erdoğan: “İsrail kararında amacımız Netanyahu’yu ateşkese zorlamak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıda…

2 gün ago

CHP yeni müfredatı reddetti: “STK müdahalesine alan açıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve…

2 gün ago

Erdoğan’dan da Özel’den de siyasette yumuşama mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’den 2 Mayıs’taki görüşmeleri…

3 gün ago

Yalnızca faiz ve vergi artışları ile enflasyon düşer mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2024’te Nisan tüketici enflasyonu değerlerini açıkladı. Aylık enflasyon Merkez…

3 gün ago

Türkiye ticareti keserken İsrail’e karşı dönen uluslararası hava

Türkiye son birkaç gün içinde İsrail’in Gazze’de sayısı altı ayda 35 binden fazla Filistinlinin hayatını…

3 gün ago