Siyaset

Kılıçdaroğlu: “Kafalarını koparacağım”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’da teknoloji yatırımı yapan Entrepreneur First ve The Creator Fund şirketlerinin yöneticileri ile bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “temiz yabancı yatırım ihtiyacını karşılamak” amacını taşıyan seyahatleri kapsamında Birleşik Krallık başkenti Londra’da teknoloji ve bilim alanında çalışmalar yürüten girişim yatırımcıları ve fon sağlayıcıları ile buluştu.

KRT Televizyonuna Londra’daki görüşmeleri hakkında bilgi veren Kılıçdaroğlu, temaslarının ana amacının Türkiye’ye “temiz yatırım getirme” amacını taşıdığını belirtti.

31 Ekim’de sosyal medya hesabından paylaştığı ve tartışma yaratan “uyuşturucu salgını” açıklamaları ile ilgili soruya cevap veren CHP lideri AK Parti yönetimini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Önce maddi olarak batırdılar. Sonra kara paraya izin verdiler. Ülkeyi gri listeye soktular. Kara para ile gelen baronlar Türkiye’de at koşturuyorsa bir sorun var. Uluslararası uyuşturucu pislikleri İstanbul’u doldurdu,” dedi.

Kılıçdaroğlu, uyuşturucu çetelerine seslenerek: “Daha ağır bir şey söyleyeceğim ama dilim varmıyor. Bu pisliklere sesleniyorum. Hala hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim. Kafalarını koparacağım. Evlatlarımızı zehirleyenlere asla acımayacağım,” dedi.

Böke: CHP ve yeni ekonomik düzen

Kılıçdaroğlu’nun toplantıları hakkında bilgi veren CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Londra’da Kılıçdaroğlu’nun politikasına ilginin yüksek olduğunu, bu sebeple iki günlük seyahatin dört güne çıkarıldığını belirtti.

Böke: “Bugün İngiltere’de başladığımız ziyaretimizde de bu sefer bilimi üretenlerle parayı buluşturacak, ülkeyi kirli paranın içerisine boğan bugünün karanlığı yerine genç girişimci ruhun önünü açan, ve aydınlık yarınları inşa edecek olan, teknoloji ile buluşturacak temiz para ile görüşmeler yapıp yarının geleceğinin aydınlık günlerini inşa etmek için adımlar attık,” dedi.

Böke, “Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu kısır siyasi tartışmalar yerine gerçek gündemi oluşturan, işsizliğin, yoksulluğun yoksunluğun ortadan kalkacağı, ürettiğimiz, gençlerin bilimle teknolojiyle buluştuğu, ama en önemlisi bu bilimi ürettikleri ve ürettikleri bu bilim için yatırım yapmak üzere Türkiye’ye yüzünü dönmüş olan yatırımcılarla bir araya geldikleri bir geleceği inşa etmek için buradayız” dedi.

Yeni nesil girişimci yatırımcılar

2-5 Kasım tarihlerinde Londra’da toplantılar gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Denizli Gençlik Kolları üyesi Gamze Kaya eşlik etti.

Seyahatinin ilk gününde Kılıçdaroğlu Entrepreneur First, The Creator Fund, Creative UK şirketlerinin yöneticileri ile bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. CHP lideri ardından Alan Turing Enstitüsünde görüşme gerçekleştirdi.

Teknoloji şirketlerinin kuruluş aşamasında yatırımcıları ve girişimcileri destekleyen uluslararası bir yatırım firması olan Entrepreneur First firmasında Kılıçdaroğlu’nu firmanın kurucusu John Clifford karşıladı. 45 dakika süren toplantının ardından CHP lideri açıklama yapmadan bir sonraki toplantısına geçti.

Kılıçdaroğlu ardından özellikle bilimsel alanda yatırım yapan girişimcilere destek sağlayan yatırım şirketi Creator Fund’ın eş ortağı Jeremy Brown ile bir araya geldi.

Creative UK şirketi yöneticileri ile 45 dakika süren bir toplantı yapan CHP lideri ardından Yapay Zeka ve veri bilimi konusunda dünyanın önde gelen araştırma enstitüsü olan Alan Turing Enstitüsünde görüşmelerde bulundu.

Uyuşturucu tartışması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu açıklamalarının ardından 2 Kasım’da yaptığı açıklamada “Bu iftiranın hesabını hukuk önünde soracağız dedi.”

Erdoğan’ın açıklaması hakkındaki soruyu yanıtlayan Böke, OECD’nin geçtiğimiz yıl yayınladığı raporda Türkiye’nin gri listeye alındığını, “Türkiye’de temiz paradan ziyade kara para diye adlandırdığımız, suça bir şekilde bulaşmış olan parayı kontrol etmek için ihtiyaç duyulan adımların” atılmadığını söyledi.

Böke, “Hatırlayın 2022’de yeni raporuyla dedi ki gri listede devam etme zorundadır. Şimdi bu gerçeklik ortada. Annesinin canına kıyan kendi canına kıyan çocukların yaşıyor olduğu ağır uyuşturucu maliyeti ortada. Bu gerçekler ortadayken konuşmamız gereken başka bir Türkiye. Bu çocukların temiz yatırıma erişebildikleri doğayla barışık sosyal adaleti büyüten istihdam alanları yaratan teknoloji ve bilimle onları buluşturan bir geleceğe çok açlar çok ihtiyaçları var sayın genel başkanımızın orada kurduğu iddia da burada büyüttüğü söz de işte tam da bu geleceği tarif ediyor,” dedi.

Nermin Pınar Erdoğan

Gazeteci

Recent Posts

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

8 saat ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

12 saat ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışiyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

13 saat ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

1 gün ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

1 gün ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

2 gün ago