Siyaset

Kılıçdaroğlu Londra’daki temaslarını sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’da eğitim gören Türk öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını ve taleplerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı. (Foto: CHP)

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Londra’daki temaslarının ikinci gününde teknoloji ve bilim alanlarında finansman sağlayıcı kuruluşlarla görüşmelerini sürdürdü. Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Türkiyeli girişimciler ve öğrencilerle bir araya gelen CHP lideri, toplantılarında Türkiye’ye yatırım getirebilmek için hangi koşulların sağlanması gerektiği ile ilgili bilgi aldı.

2-5 Kasım tarihleri arasında Londra’da görüşmelerini sürdürecek olan Kılıçdaroğlu temaslarının ikinci gününde London Technology Club, Local Globe, Blenheim Chalcot, gibi girişim sermayesi şirketleri ile görüştü. Geçmiş dönem İngiltere Bakanlığı yapmış olan University of Arts in London (Londra Sanat Üniversitesi) Rektör Yardımcısı James Purnell ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu, ardından İngiltere’de faaliyet gösteren Türkiyeli girişimciler ve Türkiyeli öğrencilerle buluştu.

Sabah saatlerinde London Technology Club’da rekabetçi girişim fonları ile ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, ardından yine bir yeni nesil girişimcilik finansmanı kuruluşu olan Local Globe’da Saul Klein ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Saul Klein’dan özellikle toplumdan dışlanmış olan kesimlerin yatırımcılık yapabilmesi için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CHP lideri öğle saatlerinde Imperial Collage ile yatırım şirketi Blenheim Chalcot’un ortak iştiraki olan Scale Space’i ziyaret etti. Orta ölçekli girişimlerin büyük ölçeğe geçmesi için çalışmalar yürüten Scale Space’in bilgi aldı.
Kılıçdaroğlu önceki akşam da İngiltere’de bulunan finans sektöründe görevler üstlenen ve girişimlerde bulunan 30’u aşkın üst-düzey yöneticilerle bir araya geldi.

“Çok büyük miktarda fonları ülkeye getirmemiz mümkün”

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerinin amacı hakkında bilgi veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Londra ziyaretinin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Amerika seyahatinin bir devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Bilim ve teknoloji alanında yetenekli gençlerin keşfedilmesi, fikirlerinin geliştirilmesi ve iş modeli haline getirilmesi için finansman sağlayan kuruluşlarla görüştüklerini belirten Öztrak, “yaratıcı endüstrileri kullanmak üzere nasıl geliştirileceği konusunda çalışan, hem fon sağlayıcı hem de eğitim veren kurumlarla üniversiteler arasında işbirliği yapan kurumlarla temas halinde olduk,” dedi, kara paraya karşın “temiz yatırım” vurgusu yaptı.

CHP Sözcüsü, bu kapsamda “4 gün boyunca 10 milyon dolarlık bir sermayeye hükmeden girişim sermayesi fonlarıyla, 5 trilyon dolara hükmeden yatırım bankalarının yöneticileriyle temas edeceğiz” dedi.

Öztrak, “Türkiye’nin bugün dünyada benimsenen hak, hukuk, adalet, verimlilik, üretim, hakça paylaşım, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve çevre ile ilgili bir takım adımları atması, bu değerleri benimsemesi, bu alanları kapsayan bir yaklaşım içinde olması halinde, Dünyada gerçekten diğer fonlara nazaran çok daha ucuz olan çok büyük miktarlarda fonları ülkeye getirmemizin mümkün olduğunu gördük,” ifadelerini kullandı.

Kılçdaroğlu: “Gençler müsterih olun”

Scale Space toplantısı ardından burada bir mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, “Biliyorsunuz. Üç Sanayi Devrimi’ni kaçırdık. Dördüncüsünü kaçırma lüksümüz yok. Bu 4. Sanayi Devrimi’nin makinesi insan, yakıtı ise bilgi. Yani her şey sizsiniz. Sizin yaratıcı enerjiniz ve çarpıcı düşünceleriniz. Biliyorum kolay değil ama, imkânsız da değil. Vallahi de biz bunu birlikte yapabiliriz,” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Ayrıca ürettiklerinizi satacaksınız. Ülkemizi de kendinizi de zenginleştireceksiniz, kalkındıracaksınız. Kendi emeğinizle yapacaksınız bütün bunları. Emeğiniz para edecek. Çünkü hiçbirinizin yeri sokaklar değildir. Hepinizin yeri girişim evrenidir. O parayı da size Bay Kemal kesinlikle bulacak. Size getirecek, müsterih olun,” dedi.

YetkinReport

Recent Posts

Macron’un son konuşması, “Ölümlü Avrupa” ve Türkiye

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Franck- Walter Steinmeier’in üç günlük Türkiye ziyareti zamanlı ve yararlı oldu.…

3 saat ago

Akşener veda etti: İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu

Seçim yenilgilerinin ardından iç çalkantılarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'nin 27 Nisan'da Ankara'da yapılan 5. Olağanüstü…

1 gün ago

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor. Gerçekten de öyle. Hiç…

1 gün ago

Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi, talep Ankara’dan gitti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapması beklenen ABD seyahatinin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. İsminin…

2 gün ago

ABD’de Columbia, Türkiye’de ODTÜ: öğrenciler neden ayakta?

"ODTÜ'de bugün de bir kez daha Devrim Stadyumu'nun adını söyleyemeyen Rektörlük, Bahar Şenliği'ni Devrim'den soyutlamak,…

2 gün ago

Şimşek’in iki zorlu sınavı: vergi reformu ve kamuda tasarruf

Seçim bitti. Seçim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği gibi değil CHP lideri Özgür Özel’in istediği gibi…

2 gün ago