Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Altılı Masa Liderler Buluşmasında bir araya geldi.
Altılı Masa olarak adlandırılan altı muhalefet partisi lideri Gelecek Partisi lideri Ahmet Davtuoğlu’nun evsahipliğinde 5 Ocak’ta toplandı. Yaklaşık 9 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, ortak aday üzerinde anlaşıldığı ve cumhurbaşkanlığı adaylığı tespiti için liderlerin müzakerelere başlayacağı açıklandı.
Metinde, “Genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerinin başlatılmasına karar verilmiştir,” ifadesi yer aldı.
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu “Altılı Masa” liderleri 5 Ocak’ta Ankara’da Gelecek Partisi binasında bir araya geldi.
12:30’da başlayan toplantı, 21:30’da sona erdi.
Altılı Masa ortak metninde 6 Nisan’dan önce yapılacak bir erken seçime destek verileceği, sonra yapılacak erken seçime destek verilmeyeceği açıklandı.
Açıklamada “Bu çerçevede işbirliği sürecimizin somut adımlar iki ortak metnini daha tamamlama aşamasına getirdik. Geçiş süreci yol haritası ve ortak politikalar metnini 30 ocakta kamuoyunun bilgisine sunacağız,” ifadeleri kullanıldı.
Başörtüsü yasağı ile ilgili Anayasa değişikliği önerisine de açıklamada yer veren Altılı Masa, yasağın kalkması için “tam bir mütabakata” varıldığını belirtirken, “meselenin seçim malzemesi olarak görüldüğünü ortaya koymaktadır” ifadesini kullandı.
Altılı Masa, “muhalefetten gelecek önerilere önyargısız olarak yaklaşılarak metinlerin uzlaşı içinde çıkması beklenilmektedir,” dedi
Uluslararası sistemde bazı kırılmalar artık bölgesel kalmıyor; dalga dalga yayılıyor. Son İran–Körfez krizi ile eş…
Meclis Genel Kurulu 9 Nisan günü iki kez yapılan oylamada toplantı yeter sayısı bulunamaması nedeniyle…
İran savaşında son iki haftalık ateşkesin gelişi, tam anlamıyla “on birinci saat”te oldu. Bölge, daha…
ABD ve İsrail’in İran Savaşı henüz bitmedi ama şimdiden ilk kaybedenlerinden birinin Dubai olacağı konuşuluyor.…
Bursa’da 2024 seçimlerinde AK Parti’ye 9 puan fark atan CHP’nin tutuklu belediye başkanı Mustafa Bozbey’in…
ABD Başkanı Donald Trump, sinirlerinin bozukluğu diline vuran “İran uygarlığını silme” tehdidinden saatler sonra Tahran’ın…