Ekonomi

Pazarlık usulü deprem ihaleleri 75 milyar TL’yi geçti

TOKİ’nin depremlerin ardından başlattığı ve pazarlık usulüyle yapılan konut ihalelerinin toplam büyüklüğü 75 milyar TL’yi geçti. (Foto: AA)

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan büyük depremlerden iki hafta sonra başlattığı ve tümünü pazarlık usulüyle yaptığı konut ihalelerinin toplam büyüklüğü, 75 milyar TL’yi geçti.

Çiğdem Toker’in T24’te yayınlanan haberine göre son yapılan ihalelerle birlikte toplam teklif büyüklüğü ile konut sayısı üzerinden yapılan hesaplamaya göre, konut başına maliyet ortalama 1,8 milyon TL’ye yaklaşıyor.

Toker, köşe yazılarında depremlerin ardından başlatılan ve ilan edilmeden, pazarlık uzulüyle yapılan konut ihalelerini düzenli olarak listeliyor.

Habere göre, 13-17 Mart tarihleri arasında 11 ihale daha yapıldı. TOKİ’nin, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Osmaniye Adıyaman, Adana için yapılan konut ihalelerinde bir haftalık ihale büyüklüğü 14 milyar TL’yi geçti.

TOKİ, 13 Mart’ta 4; 14,15 ve 16 Mart’ta birer, 17 Mart Cuma günü ise 4 ihale olmak üzere geçen hafta, beş işgünü 11 ihale yaptı. Son ihalelerle birlikte 21 Şubat-17 Mart tarihleri arasında yapılan deprem konutları ihale sayısı 77’ye ulaştı. 77 ihale kapsamındaki konut sayısı ise 41 bin 950 oldu Bu sayıya az sayıda köy evi ile geçici barınma merkezleri de dahil.

İhalelerin ayrıntılı listesi ve haberin devamı

YetkinReport

Recent Posts

Hangi normalleşme? Hangi Anayasa? Hangi Adalet?

Zaman da görecedir, algı da. Örneğin çocuğunun önüne kahvaltı koyabilip gözü arkada kalmadan okula göndermeye,…

51 dakika ago

Kobani: Ağır cezaların ötesinde bir siyasi davanın anatomisi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Mayıs’ta Kobani Davasında ağır ceza yağdırdı. En çok öne…

23 saat ago

Erdoğan 28 Şubat generallerinin cezalarını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat davasında ceza alan ve aralarında Çevik Bir, Çetin Doğan…

1 gün ago

Türkmen gazı gelsin ama nasıl geleceğini bilelim

Genellikle ülkeler arasında imzalanan mutabakat muhtıralarına şüphe ile bakıyorum. Zira, genellikle niyet beyanının birazcık ötesinde…

1 gün ago

Kobani davasında karar: Ceza yağdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

2 gün ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

2 gün ago