Categories: Siyaset

Kılıçdaroğlu iktidara seslendi: Kürtlerin haysiyetiyle oynamayın

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından iktidara seslendi, “üç beş oy için Kürtlerin haysiyetiyle oynamayın,” dedi. HDP, cumhurbaşkanlığı için desteğini bayramdan sonra net açıklayacak, mitinglerde destek isteyecek. (Foto: Kılıçdaroğlu Twitter)

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yayınladığı “Kürtler” başlıklı videoda AK Parti iktidarına seslendi, “Kürtlere terörist muamelesi yapılıyor, oy için milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanıyor,” dedi.

17 Nisan’da sosyal medya hesabı üzerinden “Kürtler” başlıklı bir video paylaşan CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarını eleştirerek seçim propagandası olarak Kürtleri “toplu bir şekilde yaftaladığını” söyledi, “Utanç verici,” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Üç beş oy için”

Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Sevgili halkım son yıllarda ne zaman seçim konuşsak saray ne zaman seçimi kaybedeceğini görse Kürtlere toplu bir yaftalama, terörist muamelesi yapma durumu başlıyor. Utanç verici. Gerçekten de utanç verici. Şu anda milyonlarca Kürde terörist muamelesi yapılıyor. Her gün durmadan, her gün milyonlarca lirayı sosyal medya trollerine harcıyorlar. O troller bana hakaret edebilmek adına Kürtlere terörist muamelesi yapıyorlar, insanımızı devlete yabancılaştırıyorlar. Ne için? Üç beş oy için. Utanmıyorlar. Gerçekten de utanmıyorlar. Bay Kemal’e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı?” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, “Kardeş sevgisi gibi derin bir sevgi yoktur. Yüzyıllardır beraber kaldık. Beraber yaşadık. Hiçbirimiz yolumuza yalnız gitmedik, gidemedik. Üç, beş oy için, kardeşliğe kimsenin zarar vermesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Az kaldı,” dedi.

Erdoğan: “Onlar ne kadar Kürtse, biz o kadar Türküz”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alarak, HDP’yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Nisan’da düzenlenen açılış töreninde “Bu şimdi Edirne’de olan bir Selo var ya… 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Bunları bu şekilde öldürdüler. Onlar da Kürt’dü. Siz hani Kürtlere kıymet biçiyordunuz ne oldu. Bunların derdi Kürt falan değil. Onlar ne kadar Kürtse biz o kadar Türküz” dedi.

HDP aday desteğini bayramdan sonra açıklayacak

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını açıklayarak Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’na dolaylı desteğini belirten HDP, cumhurbaşkanlığı seçimi için kimi destekleyeceklerini bayramdan sonra açıklayacaklarını belirtti.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, “Bir oyumuz parlamento seçimleri için Yeşil Sol Parti’ye ikinci oyumuz ise cumhurbaşkanı seçimi içindir. Onu bayramdan sonra açıklayacağız. Mitinglerimizde bunu söyleyeceğiz. Zaten siz bunu çok iyi biliyorsunuz,” dedi.

Erdoğan’ın sözlerini eleştiren Buldan, “Kürtleri inkâr ederek, dilini yasaklayarak 21 yıldır ülkeyi aynı zihniyetle yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi Erdoğan mitinglerde, Kürtlerin diline, tarihine düşmanlık yürütüyor. ‘Siz ne kadar Kürtseniz biz o kadar Türküz’ diyor. Evet, Kürdüz. Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz,” dedi.

Demirtaş’tan tartışılan paylaşım

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı cumhurbaşkanlığı oy pusulası ile tatrışma yarattı.

17 Nisan’da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda 3 Erdoğan resmi bir de Kılıçdaroğlu resmi olan oy pusulası paylaşan Demirtaş, Matematik açısından Cumhurbaşkanlığı oy pusulası aslında böyle. Lütfen oyunu heba etme çünkü değişim anahtarı sende,” dedi.

Demirtaş ayrıca, Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin HDP ile ilgili “PKK’lılarla anlaşma yapmam,” sözlerini de eleştirdi.

Demirtaş, “Siyaset ilkeler üzerinden yapılmayınca bu tür savrulmalar normaldir. Kendisine bu sözleri yakıştıramıyorum. Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak. Üç beş oy uğruna milyonlarca HDP’liyi aşağılamaya, incitmeye kimsenin hakkı yok” ifadesini kullandı.

YetkinReport

Recent Posts

AK Parti-CHP temsil asimetrisi ve Erdoğan-Özel görüşmesinde Anayasa

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel…

9 saat ago

Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan’da MHP lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret edeceği basına duyurulmamıştı ama…

10 saat ago

Ankara ambleminin değişmesi gündemde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, resmi şehir ambleminin değiştirilmesi konusunda girişimde bulunacağını açıkladı. ABB’nin X hesabından…

23 saat ago

Anayasa tartışması sorunları perdelemek için sis bombası işlevinde

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Anayasa değişikliğini önündeki önemli sorunları perdeleyip dikkatleri dağıtmak için adeta bir sis…

1 gün ago

İYİ Parti’deki liderlik değişimi siyasi dengeleri etkileyecek

Meral Akşener biraz gecikmeyle de olsa Batı demokrasilerinde izlenen hatta benzer bir hat izledi. Önce…

2 gün ago

Macron’un son konuşması, “Ölümlü Avrupa” ve Türkiye

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Franck- Walter Steinmeier’in üç günlük Türkiye ziyareti zamanlı ve yararlı oldu.…

2 gün ago