Siyaset

Erdoğan el artırdı: “Biz talimatı önce Allah’tan sonra milletten alıyoruz”

14 Mayıs seçimlerinde yeniden aday olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan 4 Mayıs’ta Ordu ve Zonguldak’ta miting gerçekleştirdi. Erdoğan mitinglerde AK Parti’nin 20 yıllık yönetimi sürecinde yaptığı icraatlerden bahsederken muhalefet ittifakına sert sözlerle yüklendi. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan Ordu mitinginde muhalefet ittifakına sert sözlerle yüklendi. Millet İttifakı’nı PKK ve FETÖ ile ilişkili olmakla, talimatla davranmakla suçlayan Erdoğan, “Biz talimatı önce Allah’tan sonra milletten alıyoruz,” dedi.

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan 4 Mayıs’ta Ordu ve Giresun’da seçim mitinginde konuştu.

Konuşmalarında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve muhalefet ittifakını sert sözlerle eleştiren cumhurbaşkanı, “Ne diyor terör örgütünün temsilcileri? ‘Yüzyıllık kazanımlarını değiştireceğiz’ diyor. Hâle bak. Bunlarla beraber yürüyor bay bay Kemal. O masadakiler de aynen” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi ve Türkiye İşçi Partisi’nin de aralarında bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemesi sebebiyle muhalefet birlikteliğini terör örgütleri ile ilişkili olmakla suçlayan Erdoğan, “Kandil’den talimat alanlarla bir yere varılır mı? Biz talimatımızı önce Allah’tan sonra milletten alıyoruz,” dedi.

Erdoğan: “Ülkenin kuyusunu kazmak istiyorlar”

Erdoğan, “Kamudan ihrac edilen PKK’lıları devlete geri dolduracaklarmış. Ülkemizin güney sınırlarını Suriyelileştirerek kana ve ateşe boğmanıza izin vereceğiz diyorlar,” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kılıçdaroğlu’nun Van Mitinginde halk tarafından yapılan zafer işaretini hedef almasının ardından Erdoğan da Van mitingini gündemine taşıdı. Erdoğan, “Van’da ne dediler dişe diş, kana kan, intikam dediler. HDP mensuplarının, örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar,” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Ülkenin kuyusunu kazmak istiyorlar. Bunun için ne diyorlar, kime ne demeleri gerekirse onu diyorlar. Talimatı veren Kandil. Kandil’e dönüp Selo’sundan Apo’suna, hapisteki tüm PKK’lıları çıkaracağız diyorlar. Bu Selo, Diyarbakır’da 51 Kürt vatandaşımızın ölümüne neden olan kişi, terörist. Onu çıkaracaklarmış. Bay Bay Kemal de bunun taahhüdünü veriyor. Söylesene Bay Bay Kemal, Meclis’te HDP ile neler görüştün, neler konuştun? Söyle… Söyleyemez…” ifadelerini kullandı.

“Hepsi LGBTci”

Giresun mitinginde muhalefeti eleştirmek için LGBT’ci ifadesini kullanan Erdoğan, “bizim için aile kutsaldır dedi.”

Cumhurbaşkanı, “Biz LGBT’ci değiliz, biz LGBT’ye karşıyız. CHP LGBT’ci. İYİ Parti LGBT’ci, HDP LGBT’ci. O masanın etrafında olanların LGBT’ye karşı olduğunu duydunuz mu? Cumhur İttifakı olarak biz LGBT’ye karşıyız. Çünkü bizim için aile kutsaldır. Ailemize laf ettirmeyiz. Biz, güçlü aile güçlü millet demektir, böyle bugünlere geldik. Eğer siyasetimizi, güvenliğimizi, ekonomimizi beşeri kaynaklarımızı bu oyunu kuranların emrine verseydik emin olun şimdi hepsinin alkışını alırdık. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Bize Allah yeter. Bize milletimizin sevgisi, desteği yeter,” ifadelerini kullandı.

YetkinReport

Recent Posts

Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk sonuç, diyalogun sürmesi

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla değişen siyasi iklimin şimdiye dek en önemli sonucu Cumhurbaşkanı ve…

6 saat ago

DEM Parti’de Anayasa hazırlık komisyonu kuruldu, Özel ile görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek eş…

14 saat ago

Bu tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi kaçınılmaz

Evet, şimdi önümüzdeki tablo değişmedikçe 1 Mayıs’ın marjinalleşmesi, giderek geniş halk kitlelerine yabancılaşması kaçınılmaz görünüyor.…

16 saat ago

Erdoğan-Özel görüşmesi: Cumhurbaşkanı CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma…

17 saat ago

Türkiye, İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyet, tarafından İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediği iddiasıyla…

1 gün ago

Exxon ile LNG anlaşması: Beyaz Saray, Külliye ve Katar ilişkileri

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar 28 Nisan’da İngiliz Financial Times gazetesine ABD enerji devi Exxon Mobil…

2 gün ago