Siyaset

İçişleri Bakanlığı’nda yolsuzluk iddiaları yükseliyor

Gazeteci Tolga Şardan, İçişleri Bakanlığı’nda bakanlık koltuğunun Ali Yerlikaya’ya geçmesinin ardından Soylu ile çalışan emniyet mensupları ile ilgili yolsuzluk iddialarını T24’teki Büyüteç köşesine taşıdı.

İçişleri Bakanlığı’nda bakanlık koltuğunun Ali Yerlikaya’ya geçmesinin ardından eski bakan Süleyman Soylu ile çalışan emniyet mensupları hakkında yolsuzluk iddiaları dillendiriliyor.

Gazeteci Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan üst düzey bir polis memuru, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan üst düzey bir polis müdürü ve bir tatil beldesinde ilçe emniyet müdürü ile ilgili yolsuzluk iddialarını T24’teki Büyüteç köşesine taşıdı.

Şardan, Genel Müdürlük’teki üst düzey polis memurunun, FETÖ iddiası ile yargılanan bir iş insanı için üst mahkemede “devreye girdiğini” “hakkında ceza istenilen dosyadan iş insanının ceza almadan kurtulduğunu” yazdı. Şardan’ın elde ettiği bilgilere göre bu polis memuru karşılık olarak Çayyolu’nda bu iş insanının sahibi olduğu bir evi “değerinin yaklaşık üçte biri fiyatına” devraldı.

Şardan’ın köşesine taşıdığı bir başka iddia da Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde üst düzeyde görev yapan bir polis müdürünün “makam ve mevkiini kullanarak” Çankaya bölgesinde bir gece klübünü yakını üzerinden aldığı iddiası oldu.

Üçüncü iddiada ise bir ilçe emniyet müdürünün “göçmen kaçakçılığından sabıkalı bir kişinin atölyesinde tekne imal ettirdiği” iddiası.

Buna ek olarak Şardan’ın şöyle aktardı: “Ayrıca teknenin imali ve denize inmesi sürecinde gereken yasal işlemler var. İlçe emniyet müdürü, gereken prosedür için oğlunun adına bir şirket kurdu. Yetmedi, kendi görev bölgesinin dışındaki yerde imal edilen teknenin işlerinin takip edilmesi için emrindeki polisleri görevlendirmekten geri kalmıyor. İlçe emniyete ait sivil plakalı araçlar teknenin imal edildiği atölye etrafında görülüyor.”

Tolga Şardan daha önce de Süleyman Soylu’nun yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında iddianame hazırlattığını yazmıştı.

Şardan’ın yazısının tamamı için burayı tıklayabilirsiniz.

YetkinReport

Recent Posts

Hamas Katar-Mısır ateşkes önerisini kabul etti

Hamas'ın Siyasi Lideri İsmail Haniye 6 Mayıs'ta yayınladığı açıklamayla Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda hazırlanan İsrail…

3 saat ago

Özel, Deniz Gezmişlerin anmasında: 6 Mayıs CHP için dönüm noktasıydı

CHP lideri Özgür Özel 6 Mayıs sabahı Ankara, Karşıyaka mezarlığında Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve…

12 saat ago

İliç Maden Kazası Komisyonu Erzincan’da inceleme yapacak

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeninde 13 Şubat'ta 9 işçinin toprak altında kaldığı siyanürlü…

12 saat ago

Gerçek sorunları çözmek yerine sözde “sivil” anayasa dayatması

TRT Haber’in “Yeni anayasa sürecinde 3 yöntem” başlıklı haberine göre TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un siyasi…

16 saat ago

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: eğitim ideolojinin tatmin alanı değildir

Millî eğitim sitemimiz yıllardır devasa sorunlarla boğuşuyor. Bir yandan hızla artan nüfus, bir yandan inanılmaz…

17 saat ago

Söyleten sensin: Sinan Ateş cinayeti örtbas edilebilir mi?

Sinan Ateş cinayetine dair iddianamenin tamamlandığı haberleri 29 Nisan’da haber sitelerine düştü. 16 ayda hazırlanan…

1 gün ago