Hayat

Elon Musk ve Mark Zuckerberg’in “kafes dövüşünü” kim kazanır?

Tesla ve Space X’in sahibi Elon Musk ile Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformarını da içinde bulunduran Meta’nın sahibi Zuckerberg arasındaki rekabetin boyutu “kafes dövüşüne” kadar ulaştı. 

Tesla ve Space X gibi teknoloji şirketlerinin kurucusu olan Elon Musk ile Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformarını da içinde bulunduran Meta’nın sahibi Zuckerberg arasındaki rekabetin boyutu “kafes dövüşüne” kadar ulaştı.

Dünyanın en zengin kişileri arasında bulunan Elon Musk, tartışmalarla başına geçtiği Twitter platformu üzerinden, Zuckerberg’i kafes dövüşüne davet etti.

21 Haziran’da paylaştığı mesajda “kafes dövüşüne hazır olduğunu” yazan Musk’a, kendisi de dövüş sporları ile uğraşan Zuckerberg, “Bana konum at” mesajıyla karşılık vererek öneriyi kabul etti. Musk ise cevap olarak Amerikan dövüş sporlarının şampiyona (UFC) müsabakaları için kullanılan Vegas Octagon mekanını işaret etti.

Musk ile Zuckerberg arasındaki atışma sosyal medyada gündem oldu. Uluslararası medyada ikili arasındaki bir karşılaşmayı kimin kazanabileceği hakkında haberler yayınlandı.

Henüz bir sosyal medya atışması seviyesinde olan dövüş için sahte posterler yayınlandı, bahisler açıldı.

Elon Musk sosyal medya üzerinden bu tür radikal çıkışlar yapmasıyla biliniyor.

Musk BBC’ye verdiği bir roportajda “Birçok kez attığım tweetlerle kendi ayağıma kurşun sıktım” demiş, “Bence gece 3’ten sonra tweet atmamalıyım,” ifadelerini kullanmıştı.

Teknolojik rekabet kafes dövüşüne uzandı

Musk ile Zuckerberg arasındaki sosyal medya atışmasının ardında ise teknolojik rekabet bulunuyor. Twitterdaki tartışma, Meta’nın Twitter’a rakip olan bir uygulama için çalışma yürüttüğü haberlerinin ardından geldi.

Üst düzey yönetici olan Mario Nawfal 21 Haziran’da Twitter’da paylaştığı bir mesajında “Snapchat, TikTok, StumbleUpon, Foursquare, BeReal ve Clubhouse’u kopyalayan META, Elon’ın Twitter’ı satın almasından üç ay sonra ‘Project 92’yi kodlamaya başladı,” ifadelerini kullandı.

Haziran ayı başında Meta’nın çalışanlarına Twitter ile rekabet etmek üzere tasarlanan metin tabanlı bir sosyal medya planlarını gösterdiği belirtiliyordu. Bir Meta sözcüsü BBC’ye platformun geliştirme aşamasında olduğunu doğrularken, BBC’den Peter Hoskins adı “Project P92″ olan metin tabanlı ağ’ın Elon Musk’ın Twitter’ına BlueSky ya da Mastodon’dan daha büyük bir rakip olabileceğini belirtti.

Musk, bu mesaja alaycı bir dille verdiği cevapta “Eminim Dünya, başka hiçbir seçeneği olmadan sadece Zuck’ın parmağı altında olmak için sabırsızlanıyordur. En azından ‘aklı başında’ olacak. Bir an için endişelenmiştim,” dedi.

Musk’ın “Kafes dövüşü” önerisi bu twitter mesajlaşmalarının ardından geldi.

İkili arasında gerçekten bir dövüş olup olmayacağı belli değil ancak teknolojik rekabet artarak sürecek gibi görünüyor.

YetkinReport

Recent Posts

Kobani davasında karar: Yüksekdağ’a 30 ve Demirtaş’a 42 yıl hapis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

9 saat ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

14 saat ago

Yargıtay Başkanı seçimi: Ömer Kerkez’in sözleri umut veriyor mu?

Yargıtay’ın toplam 324 üyesinden 193’ünün oyları ile Ömer Kerkez 2028 yılına kadar dört yıl görev…

17 saat ago

AKP fabrika ayarlarına dönmüyor; Erdoğan, Bahçeli ayarlarına dönüyor

“Faşizm konuşmaya engel olmaz, söylemeye mecbur tutar” sözü Fransız filozof Roland Barthes’a ait. Artık mecburiyetten…

18 saat ago

Kavala’nın yeniden yargılama talebi reddedildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı Davası'nda müebbet hapse mahkum edilen iş insanı Osman…

1 gün ago

Yeni tasarruf paketi yaraya ne kadar merhem olabilir?

13 Mayıs Pazartesi günü ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın sunuş konuşmasından sonra…

1 gün ago