Hayat

Çanakkale’deki yangında tahliye edilen köy sayısı 9’a yükseldi

Çanakkale’de Kayadere köyünde başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Yangının ikinci gününde tahliye edilen köy sayısı 9’a yükseldi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 83 kişi yangından etkilendi. Yangında hayati tehlikesi olan bir yaralanma olmadı. (Foto: DHA)

Çanakkale’de 22 Ağustos’ta başlayarak geniş bir alana yayılan yangına müdahale sürerken tahliye edilen köy sayısı 9’a yükseldi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yangından 83 kişi etkilendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “yangının önünün kesildiğini” açıkladı.

Çanakkale’de 22 Ağustos öğle saatlerinde merkeze bağlı Kayadere köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede yayılan yangına ekipler havadan ve karadan mudahale etmeye başladı.

Çanakkale-Çan yolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Çanakkale Boğazı çift taraflı gemi trafiğine kapandı.

Öncelikle Kayaderi, Damyeri, Belen, Ulupınar, Yağcılar ve Kalabalıklı köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Ardından Aşağıokçular, Taşlıtarla ve Kızıcaören köyleri akşam saatlerinde boşaltıldı. Bakan, ayrıca, havaalimanına yakın Sarıcaeli köyü ile ilgili de değerlendirme yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamaya göre 9 köyde 337 hane ve 1251 vatandaş yangından etkilendi. Bu köylerden Ulupınar’da 5, Yağcılarda ise 4 ev hasar gördü. Yangında tahliye edilen vatandaşların bir kısmı Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara yerleştirildi.

Bakan: Yangının etrafı çevrildi

23 Ağustos sabah saatlerinde açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “düne göre daha iyiyiz” dedi.

Yumaklı, “Düne göre daha iyiyiz, avantajlıyız, öğleden sonra 4-5 gibi genel resim ortaya çıkar, olağanüstü bir durum meydana gelmezse. Dün bahsetmiştim, Karacabey’de ve Bilecik sınırında yangın vardı, iki yangın da kontrol altına alınmış vaziyette, soğutma çalışmaları devam ediyor,” dedi.

Çanakkale’deki yangının kontrol altına alınıp alınmadığı konusunda bir açıklama yapılamayacağını belirten Yumaklı, yangının etrafının çevrildiğini, ilerleme alanının önünün kesildiğini sözlerine ekledi.

Yumaklı, “1500 hektarlık alanda, parça parça çıkan her dumana müdahale ediliyor. Şu anda köylere geri dönüş söyleyemeyiz, başka tahliye planı olan köy yok. Özellikle devlet hastanesiyle ilgili, üniversiteyle ilgili risk yok” dedi.

Bakan, 1500 hektarlık alan etkilenen alan 800’ünün orman, diğer kısmının zirai alan olduğunu belirterek “etkilenen alanın tamamının hasar görmesi mümkün olmayabilir,” dedi.

Sağlık Bakanı: Yangından 83 kişi etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 Ağustos sabah saatlerinde yaptığı açıklamada yangından 83 kişinin etkilendiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca “Çanakkale’de meydana gelen orman yangında toplam 83 kişi etkilendi,” dedi.

Koca, “14’ü olay yerine görevlendirilen ambulanslarla, 48 kişi ise ayaktan hastanelere ulaştı. Ayrıca tedbir amaçlı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi 13 palyatif bakım hastası ve göğüs hastalıkları servisinden 8 hasta olmak üzere 21 hastanın ambulanslarla nakli sağlanmıştır. Olay yerine 74 adet ambulans ve 4 UMKE aracı görevlendirilmiştir. Çanakkale ilinde 32 hizmet aracı şoförleriyle beraber görevlendirilmiştir,” ifadelerini kullandı.

YetkinReport

Recent Posts

Kobani: Ağır cezaların ötesinde bir siyasi davanın anatomisi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Mayıs’ta Kobani Davasında ağır ceza yağdırdı. En çok öne…

9 saat ago

Erdoğan 28 Şubat generallerinin cezalarını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat davasında ceza alan ve aralarında Çevik Bir, Çetin Doğan…

11 saat ago

Türkmen gazı gelsin ama nasıl geleceğini bilelim

Genellikle ülkeler arasında imzalanan mutabakat muhtıralarına şüphe ile bakıyorum. Zira, genellikle niyet beyanının birazcık ötesinde…

12 saat ago

Kobani davasında karar: Yüksekdağ’a 30 ve Demirtaş’a 42 yıl hapis

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş-başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108…

1 gün ago

ABD’yle İsrail-Hamas üzerine ayrım derinleşiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Mayıs’ta TBMM’de Hamas’ın Gazze’de “Anadolu’nun ileri hat savunmasını” yaptığını söylemesinden birkaç…

1 gün ago

Yargıtay Başkanı seçimi: Ömer Kerkez’in sözleri umut veriyor mu?

Yargıtay’ın toplam 324 üyesinden 193’ünün oyları ile Ömer Kerkez 2028 yılına kadar dört yıl görev…

2 gün ago